Нулев епизод - Защо Христо Ковачки гори боклук

Аудиокоментар на Ивайло Станчев за интересите на енергийния бизнесмен в горенето на отпадъци

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Новините през седмицата ни заливат бързо и се изискват много усилия, за да се ориентираме в информационния хаос. Ако се чудите кое е важно от всички сюжети, които са ви минали покрай ушите или очите и как ви засяга, този подкаст е за вас. В него журналистите от "Капитал" разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина с контекст и анализ.

Започваме с няколко нулеви епизода, в които тестваме различни формати. Те са записани в последните няколко седмици, затова и темите вероятно са ви добре познати. Решихме все пак да ги споделим с вас, за да съберем обратна връзка какво и как можем да подобрим. Можете да ни пишете на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

В първия нулев епизод (записан на 17 септември) редакторът в "Капитал" Ивайло Станчев разказва за интересите на енергийния бизнесмен Христо Ковачки в горенето на боклук. Топлоцентралите из страната, собственост на Ковачки, вече имат разрешителни за горене на твърди отпадъци или са в процес на получаване на такива. Желанието е да се гори космическият обем от 700 хиляди тона годишно. През септември "Капитал" посвети тема на броя на тази история, която продължава да бъде актуална, тъй като неизвестните в нея са много.

В епизода Ивайло Станчев обяснява защо схемата е суперизгодна за Ковачки, пригодени ли са неговите ТЕЦ-ове за горене на опасни отпадъци, кой го контролира и има ли опасност за хората, които живеят наоколо, и въздуха, който дишат.

Чуйте и другите нулеви епизоди:

Гласът на "Капитал": Измисленият шпионски скандал с "Русофили"

Йово Николов разсъждава какви вътрешнополитически мотиви стоят зад ареста на лидера на "Русофили" Николай Малинов

Гласът на "Капитал": Борисов ли управлява държавата

Алексей Лазаров и Румяна Червенкова разказват кои са сигналите, че не само премиерът държи кормилото на управлението

NB: Очаквайте следващата седмица в "Гласът на Капитал" специалната ни предизборна поредица - "Един ден с кандидатите за кмет на София". Прекарахме време на терен с Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов и Борис Бонев. В няколко епизода ще чуете какви решения предлагат те на проблемите на София, как ги видяха нашите репортери, как ги посрещат гражданите и какви въпроси им задават.

Все още няма коментари
Нов коментар