Подкаст: Новaта ЕКО-номика на Европа

Аудиокоментар на Алексей Лазаров какво означава за България амбициозната цел на ЕК за постигане на нулеви емисии до 2050 година

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Като стъпването на човек на Луната - така председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен описа новия амбициозен план на Европа да стане първият климатично неутрален континент до 2050 година. В сряда тази седмица тя представи пред Европейския парламент програма в 50 точки за постигане на нулеви емисии в следващите 30 години, която ще преобърне изцяло икономиката и ще засегне всяка страна в съюза.

Как ще стане това, на кои сектори ще се отрази и какво означават за България планираните промени разказва управляващият редактор на "Капитал" Алексей Лазаров в новия седмичен подкаст "Гласът на Капитал". В епизода ще чуете още как българските ТЕЦ-ове ще затворят врати до 10 години, а горивата и самолетните билети ще поскъпнат и други ефекти от новия зелен курс на европейската икономика.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Подкаст: На дъното на образователните постижения

Аудиокоментар на Румяна Червенкова и Деян Димитров за това грамотни ли сме като общество да разберем какво ни казват слабите резултати на българските ученици на PISA 2018

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    hma1552115867601394 avatar :-|
    Nelly Stanoeva
    • + 1

    Горивата и самолетните билети ще поскъпнат.
    Сверовното простолюдие ще си седи дома и няма да обикаля света, както сега.
    Ще поскъпне месото, защото отглеждането на свине и говеда замърсява природата.
    Простолюдието ще пасе трева.
    А супер рич ще се возят на частните си самолети и ще си похапват тайно вкусни стекове от специално отглеждани говеда.
    Ами то това е целта на занятието зелено!
    Да живее Грета!
    А , и размножаването на простолюдието да се намали до минимум-това е едно от посланията на Грета-зелената комунистка.
    И младите глупаци на Запад вече се хванаха на въдицата!😣😣

    Нередност?
Нов коментар