Подкаст: Вирусът, който смрази света

Аудиокоментар на Деян Димитров и Ани Коджаиванова за икономическите последствия от коронавируса и какво е нужно, за да се избегне следваща епидемия

Ако има нещо, което вихрещата се епидемия от коронавирус много ясно показа, то е, че въпреки че живеем във все по-глобализиран свят с глобални проблеми, все още не сме готови с глобални отговори на тях.

В новия епизод на седмичния подкаст на "Капитал" журналистите Деян Димитров и Ани Коджаиванова правят преглед на щетите за световната икономика от разпространението на вируса, разказват кои са най-засегнатите индустрии до момента и каква е вероятността Европа да усети силен икономически ефект, ако китайските власти не се справят с овладяването на епидемията.

"Подготовката за епидемия е като подготовката за война", казва един от експертите, цитиран от журналистите. За да се ограничи тази епидемия и да се предотврати следваща, светът се нуждае от огромни инвестиции в здравеопазване, насочени както към повече легла и помещения за изолиране на тежки случаи в болниците, така и в подготовката на кадри - професионални и запасни, които могат да реагират при кризи.

В епизода ще чуете още защо според журналистите публичността около коронавируса помага за осъзнаването на проблема и неговия мащаб.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Държавен враг №1

Аудиокоментар на Йово Николов за това как Васил Божков изгради хазартен бизнес за стотици милиони с помощта на държавата и защо точно сега се превърна в преследван

Все още няма коментари
Нов коментар