Подкаст: Извънредно положение и в икономиката

Аудиокоментар на Алексей Лазаров, Вера Денизова и Николай Стоянов за щетите от разпространението на вируса върху бизнеса и мерките на правителството да ограничи икономическия шок

Колко дълго ще продължи блокадата на нормалния ни ритъм на живот вследствие на мерките на държавата да ограничи разпространението на коронавируса? Кои бизнеси усещат най-тежко ефектите от замирането на живота и потреблението и с какви мерки отговори правителството, за да ги компенсира?

В този епизод на "Гласът на Капитал", който записахме от домовете си, журналистите Алексей Лазаров, Вера Денизова и Николай Стоянов коментират какъв е хоризонтът, в който можем да очакваме ефекти от ограничителните мерки и първоначалния пакет от стимули за бизнеса, с които реагира икономическият екип на правителството.

В епизода ще чуете още в каква кондиция на публичните финанси на държавата България влиза в тази форсмажорна ситуация и какви са различните сценарии, в които може да се развие икономическата криза.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Как ще се справи здравната система с овладяването на епидемията

Журналистите Деси Николова и Алексей Лазаров коментират кои са най-ефективните мерки за ограничаването на заразата

Все още няма коментари
Нов коментар