Подкаст: Всичко, което трябва да знаете за закона за извънредното положение

Журналистите Росен Босев и Ивайло Станчев обясняват какво сe променя за хората и за бизнеса от въвеждането на извънредното законодателство

Какво се случва, ако нарушиш карантината си? А ако критикуваш в социалните мрежи противоепидемичните мерки на властта? При какви условия МВР може да изисква от мобилните оператори трафични данни за поставените под карантина хора?

В новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на "Капитал" журналистите Росен Босев и Ивайло Станчев отговарят на тези и други въпроси за Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Той беше обнародван в Държавен вестник тази седмица, но влиза в сила със задна дата - 13 март, денят, в който Народното събрание обяви извънредното положение.

В закона се съдържат редица важни разпоредби, които засягат както правата и задълженията на гражданите, така и собствениците на бизнеси и взаимоотношенията им с техните служители. Но според журналистите, макар да въвежда някои временни решения, в него има текстове, които създават хаос и несигурност както за работодателите, така и за хората. В епизода ще чуете още защо записаните в закона мерки за облекчаване на бизнеса са или недостатъчни, или недоизяснени.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Извънредно положение и в икономиката

Аудиокоментар на Алексей Лазаров, Вера Денизова и Николай Стоянов за щетите от разпространението на вируса върху бизнеса и мерките на правителството да ограничи икономическия шок

Все още няма коментари
Нов коментар