Истории от спалнята на властта

Аудиокоментар на Алексей Лазаров за компроматната атака срещу премиера и какво значение има тя за стабилността на правителството

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В сряда вечерта Бойко Борисов даде брифинг през медиите, придружен от министрите и депутатите от ГЕРБ, подредени зад гърба му като армия. Той коментира анонимни снимки, разпространени по-рано същия ден, предполагаемо от неговата спалня. На едната от тях премиерът спи, на другите е снимано нощно шкафче, на което има пистолет, няколкостотин хиляди евро и златни кюлчета.

Премиерът даде обяснение и за аудиозаписа, разпространен седмица по-рано, на който пак предполагаемо той разговаря с някого по телефона и от разговора става ясно, че премиерът е наредил на формално независимата Комисия за финансов надзор да направи проверка на компанията "Еврохолд".

В изказването си Борисов даде противоречащи си обяснения за истинността на записа и снимките и автентичността им на етапа е под въпрос. Но изглежда, че премиерът има нов противник от близкото му обкръжение с достъп до информация. Какво значение има всичко това за стабилността на правителството - това е темата на новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал".

Управляващият редактор на "Капитал" Алексей Лазаров коментира защо е важно да разберем достоверни ли са снимките и аудиозаписът, защо се появяват сега и какви щети могат да нанесат подобни трикове "като от учебник на КГБ" (по думите на самия премиер) върху властта.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Скандал след скандал: започва дълга и кална предизборна кампания

Аудиокоментар на редакторите Румяна Червенкова и Алексей Лазаров за битката за конфигурацията на следващата власт

Все още няма коментари
Нов коментар