Малкият бизнес на ръба

Чуйте разкази от първо лице и от репортера Румяна Гочева за това как малките фирми оцеляват след кризата при хаотичните политики на държавата, липсата на предвидима бизнес среда и с малко помощ от приятели

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Със свиване на хората, оптимизация на разходи, без да правиш компромис с качеството на продуктите и услугата, без никаква идея за растеж и развитие - просто ще оцеляваме. Докато можем".

Така Дарин Стойков, собственик на бистро "ДАРО" в София, описва ситуацията, в която се намират в момента много малки фирми като неговата. В новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" ще чуете от него и от Цветелина Дукова, която има магазини за цветя и малко кафе в столицата, как малкият бизнес в страната се опитва да се задържи на повърхността след корабокрушението, което изживя през пролетта - с пълното затваряне на социалния живот заради коронавируса.

В епизода гостува и Румяна Гочева, един от репортерите, работили по темата на броя на "Капитал" за голямата криза на малкия бизнес. Тя разказва защо повечето малки фирми, с които разговарят, се чувстват разочаровани от липсата на подкрепа на ниво институции и заради това, че освен несигурността покрай вируса трябва да се справят и с противоречивите наредби и решения, идващи от властта.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Нито ден извън властта

Румяна Червенкова, Росен Босев и Алексей Лазаров за целите на готвената от ГЕРБ нова конституция и промяна в Изборния кодекс и как България тръгна по стъпките на авторитарните режими

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар