🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Страната на пропуснатите възможности

Огнян Георгиев и Ивайло Станчев разказват защо 12 млрд. лв., които ЕС отпуска на България за модернизиране на икономиката, ще отидат за същото, за което харчим и досега

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В следващите 5-6 години България ще има на разположение 12 млрд. лева от плана за възстановяване и развитие на ЕС, за да модернизира икономиката си. Зад това дълго име се крие финансов инструмент, извън редовния бюджет на съюза, с който страната ни трябва да се възстанови от пораженията, нанесени от коронавируса върху обществото, бизнеса и икономиката.

България представи какво планира да прави с тази извънредна финансова инжекция преди две седмици. И, уви, то не е нищо революционно.

За какво ще отидат парите, които ще трябва да усвои следващото правителство, което дойде на власт след изборите през март, разказват Огнян Георгиев и Ивайло Станчев в новия епизод на "Гласът на Капитал". В епизода ще чуете защо саниране и други строителни дейности са поставени като приоритетни, въпреки че не е ясно как водят до повишена конкурентоспособност на икономиката. И още защо други европейски държави също разглеждат инструмента като списък за харчене вместо средство за развитие.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Икономическата политика на САЩ след Тръмп

Кирил Кирчев с коментар на ефектите от най-оспорваните американски избори и основателят на LogSentinel Божидар Божанов за новите рискове пред виртуалната ни сигурност

Все още няма коментари
Нов коментар