🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Америка след опита за преврат на Тръмп/Какво ще променят изборите в България

Редакторите Светломира Гюрова и Кирил Кирчев с коментар на ефектите от атаката над демокрацията в САЩ и социологът Добромир Живков с прогнози за българската политическа година

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В нощта срещу 7 януари целият свят остана изумен от опита за преврат в САЩ, доскоро световен модел за демократично управление и върховенство на закона. Привърженици на отиващия си вече президент Доналд Тръмп щурмуваха сградата на американския Конгрес, след като стана ясно, че освен изборите за президент републиканците губят и мнозинство в Сената. В сблъсъците и хаоса четирима души загубиха живота си. А президентът Тръмп беше блокиран от социалните мрежи Facebook и Тwitter заради нарушения на политиките им и заради призиви към насилие.

Международните редактори Светломира Гюрова и Кирил Кирчев говорят за последствията от тази безпрецедентна атака над демокрацията в САЩ в първия епизод за годината на подкаста "Гласът на Капитал". Те коментират как Републиканската партия ще се справи с наследството на Тръмп, ще има ли санкции за самия него и ще видим ли мирно и законно предаване на властта на следващия президент Джо Байдън на 20 януари.

Във втората част на епизода обръщаме поглед към българската политика и заедно със социолога и управител на "Маркет ЛИНКС" Добромир Живков дискутираме какво ще се промени, след като българските гражданите гласуват за Народно събрание и президент през 2021 година, и кои са позитивните и негативните сценарии за изход от политическата криза.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който разказваме интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

2020: Обзорът на редакторите

Все още няма коментари
Нов коментар