Философската COVID дилема; Viber и еволюцията на чат приложенията

В новия епизод на "Гласът на Капитал" гостуват професорът по културна история на модерната епоха Александър Кьосев и директорът за регион EMENA на Rakuten Viber Атанас Райков

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Скоро ще стане точно година, откакто живеем под ключалката на вируса, и това е повод да осмислим социалната цена, която плащаме. COVID-19 сблъска по може би безпрецедентен начин опазването на здравето с човешките ни и граждански права.

Повече за тази дилема ще чуете в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал" от професора по културна история на модерната епоха в Софийския университет Александър Кьосев и редакторката в "Капитал" Румяна Червенкова.

Струва ми се, че разрешението на тази колизия е възможно и носи името грижа за другите. И тя не е само от младите към старите и уязвимите във вирусологично отношение групи, а и обратно - грижа от старите, които не биха искали техните деца и внуци да живеят дълго по този начин.

Александър Кьосев
Александър Кьосев

професор по културна история на модерната епоха в СУ

Във втората част на епизода бизнес журналистът Константин Николов разговаря с Атанас Райков, който отговаря за операциите на Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка за това как ще се променят услугите, които ползваме, за да общуваме помежду си под натиска на пандемията и навиците на новите поколения потребители. Пълното интервю с Райков очаквайте в седмичния брой на "Капитал" следващата седмица.

Ние от Viber се опитваме да се позиционираме като алтернатива на този модел, в който цялата информация и всичко, което правиш се използва за комерсиализация и генериране на реклами.

Атанас Райков
Атанас Райков

директор за регион EMENA Rakuten Viber

Чуйте повече в звуковия файл.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар