🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Поумняването на изкуствения интелект

Възможностите, страховете и нуждата от контрол на AI

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Гласът на Капитал

Още подкасти Гласът на Капитал

„Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в който журналистите разказват най-важната история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ.

  • SoundCloud на Гласът на Капитал
  • Spotify на Гласът на Капитал
  • iTunes на Гласът на Капитал
  • Storytel Podcasts на Гласът на Капитал
  • YouTube на Гласът на Капитал
  • RSS Feed на Гласът на Капитал

Изкуственият интелект буди и вълнение, и страх. За него се говори от десетилетия на теория, а от няколко години насам и като огромна бизнес възможност на практика. Наскоро чатботът ChatGPT превърна много от теориите в реалност и даде на широката публика поглед към една наистина напреднала форма на интелект - макар и все пак изкуствен. ChatGPT не е единствената впечатляваща услуга, която да бъде дадена за пример - модели като DALL-E и MidJourney например позволяват генерирането на изображения в различни стилове само според заявката на потребителя.

Изкуственият интелект е тема на тазседмичния брой на "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов. Гост е Константин Николов, редактор "Технологии" в "Капитал". Двамата говорят за новата вълна "хайп" към изкуствения интелект, възможностите, които той открива и, разбира се, страховете - от апокалиптичните сценарии за край на човечеството до по-малките, но също толкова сериозни икономически страхове от това хората да се окажат безполезни.

Все още няма коментари
Нов коментар