В България има невероятен потенциал хората да разберат, че имат сила, ако са обединени

Предприемачът и вицепрезидент по продажбите и стратегията на Montway Ефтим Ефтимов в подкаста "Уроци за успех"

Ефтимов е основател на благотворителната организация "Един Процент Промяна"
Ефтимов е основател на благотворителната организация "Един Процент Промяна"
Ефтимов е основател на благотворителната организация "Един Процент Промяна"    ©  Надежда Чипева
Ефтимов е основател на благотворителната организация "Един Процент Промяна"    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За Ефтим Ефтимов успехът е движеща се цел, която се отъждествява с чувството да си щастлив от това, което правиш. Той е предприемач, който стартира два успешни бизнеса и има богат опит в различни сфери. Съосновател е на благотворителната организация "1 Процент Промяна" и подкрепя редица каузи, за да помогне на хората в нужда в България. И обича да мисли по-мащабно, дори за решения на дълбоки обществени проблеми.

Въпросът, който си поставя в последно време, е "Как да превърнем колективната безотговорност в колективна отговорност?". И е благодарен на Американския Университет в България за средата, в която е попаднал, и която му помага и до днес. Когато трябва да кандидатства, това е единственото място, на което подава документи. Докато в университета си е представял, че иска да работи в Българската народна банка, сега се вижда като преподавател в някое училище след десет години.

В петия епизод от подкаста "Уроци за успех" Ефтимов обяснява какво за него значи успеха, разказва за професионалния си път и научените уроци, за бизнеса и казусите си, както и за виждането си как обществото може да се промени.

Ще чуете още:

  • Защо университетът може да е много полезен за намирането на първата работа
  • Какво представлява "1 Процент Промяна"
  • И още от мотивиращия разказ на човек, който се занимава с бизнес, както и с благотворителност

Като част от проекта "Уроци за Успех", излезе и третият от петте портрета на възпитаници на АУБ, дошли от различни държави - от Балканите до Южен Кавказ - за които университетът отваря редица възможности в родината им или другаде по света., "Бях много дигитално неграмотна като дете. Информатика учихме само през последната година и нямахме компютри. Опасявах се, че ще отида на това място, където всички ще имат години опит в програмирането и ще започна от ниска точка, но накрая научих, че не е проблем да започнеш от точка, различна от тази на другите."

Това разказва за "Дневник" Синди Шкодрани от Албания, която днес разработва карти за самоуправляващи се автомобили, след като завършва компютърни науки в Американски университет в България. Прочетете целия портрет тук.

В специалния проект "Уроци за Успех" в "Капитал" и "Дневник" думата имат хора, променили "правилата на играта" - изявени лидери със социална ангажираност, изправящи се смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват пътя си от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали и уроците, които са получили.

Очаквайте и следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се лидери в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

11 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    evpetra avatar :-|
    evpetra
    • - 2
    • + 3

    "1 Процент Промяна", "Уроци за Успех", Южен Кавказ...

    В Американския университет, разбира се, учат английски, но сигурно не учат български.

    Нередност?
  • 2
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 3
    • + 2

    Не знам какви са тези статии и за какво ги пускате. Последната година и половина разделихте хората така както никога не са били разделени. Омразата към всеки и всички както никога до сега не е била. За какво обединение ми говорите сега??? Никакво обединиение няма да видите скоро!!!

    Нередност?
  • 3
    qvd50491823 avatar :-P
    Костадин Иванов
    • + 5

    До коментар [#2] от "scuby":

    "Мислете позитивно" повтаряше Сакса.

    Нередност?
  • 4
    tyc16215409341055258 avatar :-P
    Maria Simova
    • - 1
    • + 2

    Хахахаааааааа, Ефтим Ефтимов, кажи чеСно!

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал