🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Успехът е да си удовлетворен от нещата, които вършиш всеки ден

Старши продуцентът в разследващото звено на Американското национално радио NPR Моника Евстатиева в подкаста "Уроци за успех"

Успехът е да си удовлетворен от нещата, които вършиш всеки ден
Успехът е да си удовлетворен от нещата, които вършиш всеки ден
   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Успехът невинаги е свързан само с лични постижения. Той може да е отражение на начина, по който променяш средата и обществото към по-добро. В този смисъл успехът може да е движен от алтруистични подбуди. Целта на подкаста "Уроци за успех" на Американски университет в България и "Капитал" е да представим успеха във всичките му форми, през погледа на различни хора.

Този месец ви срещаме с Моника Евстатиева, която е старши продуцент в разследващото звено на Американското национално радио - NPR. За близо 16-годишната й кариера като журналист тя е отразявала войната в Афганистан, миграционната криза в Европа, терористичните атаки в Париж, изборите в САЩ и много други теми.

Един от най-тежките моменти в работата на Моника Евстатиева е загубата на двама от колегите й, с които отразява войната в Афганистан, където прекарва общо седем седмици. Въпреки че тогава плащат най-високата цена, тя продължава да вярва в смисъла на репортажите от мястото на събитието, които дават пълната картина и дълбока информация за случващото се на хората. Затова и за Евстатиева успехът в журналистиката не се измерва в спечелени награди, популярност или пари. Той е удовлетворението от професията и помощта към хората, да им предоставиш най-добрата, точна и обективна информация.

Моника Евстатиева е пример за човек, който е намерил своето призвание. В разговора с водещата Сирма Пенкова, тя споделя, че би се занимавала с журналистика до края на живота си. Тя определя професията като кауза с правила, които трябва винаги да се спазват. В подкаста с Моника Евстатиева ще чуете още:

  • Каква е ролята на медиите в обществото?
  • Как хората да проверяват и отсяват информацията, която стига до тях?
  • Защо е важно медиите да отразяват събитията на място от горещи точки?
  • И какви са трудностите пред жените в разследващата журналистика?

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

8 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал