Успехът е на колко хора си повлиял положително и си подобрил живота им

Основателката на платформата за сексуално здравно образование Love Guide Николета Попкостадинова в подкаста "Уроци за успех"

Николета Попконстантинова създава Love Guide през 2015 г.
Николета Попконстантинова създава Love Guide през 2015 г.
Николета Попконстантинова създава Love Guide през 2015 г.    ©  Надежда Чипева
Николета Попконстантинова създава Love Guide през 2015 г.    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Задавай въпроси, проверявай отговорите на тези въпроси и знай, че няма неудобни и глупави въпроси." Това е един от най-запомнящите се уроци, които Николета Попкостадинова казва, че е научила в Американския университет в България. А по всичко си личи, че тя следва този съвет всеки ден - независимо дали се занимава с журналистика, маркетинг или със собствената си платформа Love Guide. Проектът за сексуално здравно образование е носител на редица награди и целта му е да предоставя лесен достъп до информация за сексуалното здраве и връзките. В България много тийнейджъри имат притеснения да говорят по темите, които ги вълнуват, и Попкостадинова иска да промени това. Като за начало с полезни и проверени статии, както и с уроци в училищата.

Тя е гост в осмия епизод на подкаста "Уроци за успех" на Американския университет в България и "Капитал", в който говорим с хора, променили правилата на играта, и ги питаме как разбират успеха.

Николета Попкостадинова е журналист по образование и маркетолог по професия в основаната от възпитаници на АУБ компания за разработка на софтуер Melon. През 2015 г. създава LoveGuide - платформа, която развива и до днес. Тя предлага електронно обучение и уроци по безопасен секс в 45 училища, а също и образователен канал в YouTube с 64 000 абонати и 10 милиона гледания.

В подкаста с Николета Попкостадинова ще чуете още:

  • Какви са причините за създаването на Love Guide
  • Защо е важно да говорим за "темите табу" и как Холандия е успяла да се справи с негативните класации при тийнейджърите
  • Какво може да направи България, за да излезе от кръговрата на "неудобните теми" и как училищата могат да се включат в процеса.

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте последния епизод от поредицата "Уроци за успех" следващия месец, в който ще разговаряме с още един от възпитаниците на Американския университет в България, променили играта. Това са хора, които се развиват в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал