Успехът е да преодоляваш страховете си

Активистът и съавтор на книгата "В като вагина" Светла Баева

Светла Баева, автор на книгата "В като вагина"
Светла Баева, автор на книгата "В като вагина"
Светла Баева, автор на книгата "В като вагина"    ©  Цветелина Белутова
Светла Баева, автор на книгата "В като вагина"    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Да образоваш, след като получиш образованието си. Така накратко може да бъде описан житейският път на активиста Светла Баева до момента. Успехът за нея има различни проявления и е дългосрочна цел, а пътят до достигането й е по-ценен, отколкото крайният резултат. Тя е сред гостите в подкаста "Уроци за успех" на Американския университет в България и "Капитал", който цели да представи успеха във всичките му форми, през погледа на различни хора с разнообразни интереси и постижения.

Светла Баева е активист, защитник на човешките права и директор "Кампании" в студиото за социална промяна Fine acts. През годините е работила към различни местни и международни организации, сред които Български хелзинкски комитет и Програмата на ООН за развитие за Европа и Централна Азия. Тя е съавтор на излязлата през 2020 г. книга за сексуално образование "В като вагина", която пише заедно с Рая Раева. Тази пролет книгата ще бъде издадена и във Великобритания на английски език. Завършила е комуникации и европейски науки в Американския университет в България, а след това международни отношения и политически науки съответно в Рим и Амстердам.

Навръх международния празник на жената си говорим със Светла Баева за съвременното разбиране за феминизма и тя ни разказва историята на българката Димитрана Иванова, която в началото на миналия век се бори за правата на жените в България.

В подкаста със Светла Баева ще чуете още:

  • Колко важно е сексуалното образование за подрастващите?
  • Планират ли да издадат алтернатива на книгата "В като вагина", но за момчета?
  • Какви добри практики може да приложи България за засилване на половото равенство?

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал