Стефан Иванов: Успехът е да сбъднеш своя мечта

Съоснователят на бутика за инвестиционно банкиране Challenger Capital Management в подкаста "Уроци за успех"

Стефан Иванов, съосновател на Challenger Capital Management и приключенец
Стефан Иванов, съосновател на Challenger Capital Management и приключенец
Стефан Иванов, съосновател на Challenger Capital Management и приключенец    ©  Цветелина Белутова
Стефан Иванов, съосновател на Challenger Capital Management и приключенец    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

На 5 октомври 2020 г. Стефан Иванов прави точно това - сбъдва една своя мечта. Нещо повече, прави го заедно със сина си Максим Иванов. След 105 дни в океана двамата прекосиха Атлантика в сезона на ураганите с гребна лодка, която направиха сами. На този ден те поставиха редица рекорди, а подхвърлената на шега реплика на Максим Иванов през есента на 2018 г.: "Тате, някой ден ще вземеш да прекосиш Атлантика с гребане" - става реалност.

Стефан Иванов е гост в подкаста "Уроци за успех" на Американския университет в България и "Капитал", който цели да представи успеха във всичките му форми, през погледа на различни хора с разнообразни интереси и постижения.

Преди да основе бутика за инвестиционно банкиране Challenger Capital Management, Стефан Иванов е заемал редица ръководни позиции в Citibank в различни точки по света, като е бил и изпълнителен директор на банката в България.

От малък обаче мечтае да стане капитан на кораб и да обиколи света. След като завършва Американския университет в България, образованието го отвежда в САЩ, където сбъдва друга своя мечта - да се потопи във финансовия сектор там. За да я постигне, завършва магистратура в един от най-престижните университети в Америка - "Корнел", докато паралелно работи на четири различни места.

Стефан Иванов винаги е търсил предизвикателства по пътя си - както професионални, така и спортни. През 2011 г. става вторият българин, преплувал Ламанша, а осем години по-късно завършва и 300-километровия планински маратон UTMB-PL. Затова и хрумването от есента на 2018 г. да прекосят Атлантика с лодка със сина му от просто шеговита идея се превръща в сбъдната мечта. Сега той се изправя през поредното предизвикателство - да участва в световното първенство по гребане за ветерани в смесена двойка със световната ни шампионка по гребане от 2002 г. Виктория Димитрова.

В подкаста със Стефан Иванов ще чуете още за:

  • Детството и сбъднатите му мечти.
  • Успехът, който понякога идва от третия опит.
  • Свободолюбивата бразилска култура и уроците от нея.
  • Каузата с продължение "Да! За живот!" и важността на донорството.

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Ако искате да чуете и останалите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България, ни потърсете в YouTube, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал