Днес е Годишната среща на бизнеса с правителството

Гледайте тук на живо изказванията на Иван Кръстев и премиера Бойко Борисов

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Годишната среща на бизнеса с правителството" е конференция на "Капитал", която събира на едно място ключови за икономиката представители на властта, собственици и мениджъри на различни български и международни компании, посланици и представители на различни международни институции. Форумът традиционно следва динамиката на важните процеси в Европа и България и представя приоритетите на управляващите за предстоящата година по ключови икономически и политически процеси.

Тема на тазгодишното издание на форума е "Синхронизираното забавяне на глобалната икономика: Как да се подготви бизнесът". Гостите на срещата ще обсъдят какви са перспективите за глобалната икономика, рисковете за България от забавянето и как те могат да бъдат избегнати.

Тук след 9.30 ще може да видите изказванията на изследователя Иван Кръстев и на министър-председателя на България Бойко Борисов, който ще говори за приоритетите на българското правителство през 2020 г., както и текстове с по-важните акценти от събитието.

Ето и досегашните акценти от първата част на срещата: ⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

• България или влиза със сегашния валутен курс в еврозоната, или изобщо не влиза www.capital.bg/4021696 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

• Борисов ще обсъди с бизнеса наредбата Н-18 www.capital.bg/4021702 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Иван Кръстев: "Демографската криза влияе на качеството на демокрацията" www.capital.bg/4021708

Какво предстои пред България през 2020 г. и какви са приоритетите на правителството, какво ще се случи със спорната наредба H-18, как ще се справи България с преминаването към нисковъглеродна икономика и затварянето на въглищната енергетика и какви са предизвикателствата, свързани с т.нар. Зелена сделка на еврокомисията, чуйте от министър-председателя Бойко Борисов.

Целта на Наредба Н-18, която влиза в сила от 31 януари и по която данъчните ще имат достъп до данните на търговците, има за цел да излезе сивият сектор на светло. Но когато се налагат правила, това не се харесва, коментира премиерът Бойко Борисов по време на 14-ото издание на годишната среща на бизнеса с правителството.

Подробности четете в текста на "Дневник" Борисов пред бизнеса: Когато налагаме правила, те не се харесват

Демографската криза и ниското доверие в институциите са основните предизвикателства пред развитието на икономиката както на България, така и в Европа. Ключов риск за българската икономика все пак остава демографският проблем. Това каза по време на 14-ата годишна среща на бизнеса и правителството Иван Кръстев, председател на управителния съвет на Центъра за либерални стратегии

Подробности четете в текста на "Дневник" Иван Кръстев: Ниското доверие в институциите е новата криза

Програмата

Докъде са институциите при изпълнението на плана за влизане в ERM II и европейския банков съюз, как подобна историческа стъпка ще се отрази на икономиката и как бизнесът плавно да се подготви за промяната са част от въпросите, които ключови министри от правителството, банковият сектор и бизнесът ще обсъдят днес. На срещата също ще бъдат обсъдени и икономическите предизвикателства пред България от гледната точка както на държавните институции, така и на представители на частния сектор.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    owen avatar :-|
    owen

    всичко чудесно но този израз синхронизирано забавяне какво ще рече точно?

    Нередност?
Нов коментар