🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Най-четените текстове от градовете: градски транспорт, големи планове и кофти сделки

Какво избраха читателите на "Капитал" от нашата най-пъстра секция тази година

Градският транспорт е основна тема, която вълнува читателите
Градският транспорт е основна тема, която вълнува читателите
Градският транспорт е основна тема, която вълнува читателите    ©  Надежда Чипева
Градският транспорт е основна тема, която вълнува читателите    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Градската секция на "Капитал" принципно е пълна с интересни и различни истории, които покриват целия спектър от местно управление, през инфраструктура до интересни местни инициативи. Тази година най-четените текстове в секцията могат да бъдат условно разделени на 3 секции.

Градският транспорт на София

В първата част влизат предимно истории, свързани с очевидно болезнено важната тема за столицата.

На трето място е обобщението какво ще се промени в градското тарифиране от нова година. То за първи път беше предложено в общинския съвет през юни и включваше по-скъпия билет за метро, махането на евтините карти и билетите за време.
  • Забранено за 15-годишни коли

    Към тази група спада макар и донякъде и друг от най-четените текстове - този за нискоемисионните зони, които можеше и трябваше да бъдат въведени тази година, но както винаги, се оказа, че стъпката се отлага.

  • И четирите текста са с автор нашата Анина Сантова, която отразява Столичната община.

    Следващите седем

    Във втората група най-четени текстове попадат тези за бъдещето на големите градове в България.

    Тук е разказан планът максимум на Варна, който включва много желания и малко финансиране. От планирания милиард, 370 млн. лв. трябва да дойдат от Европа, а 270 - от държавния бюджет.
  • Следващите седем години на Стара Загора: 1.65 млрд. лв. за соларни паркове, завод за електробуси и нов панаир В плана на Стара Загора, който е другият от най-четените текстове, става дума за нещо, което вече започна да пропада - бъдещето след въглищата. Тъй като плановете трябваше да са готови до началото на тази година, а Европа има фонд за преход, Стара Загора трябваше да се възползва максимално от него. В края на тази година резултатът е, че първите пари от този фонд вече са изпуснати.
  • Бургас: А сега накъде?

    Това е едиториълът на специалното издание за Бургас, чийто редактор е Йово Николов. В него той поставя някои въпроси, които продължават да стоят пред крайбрежния град и все така нямат ясен отговор.

  • Кофти градски сделки

    В третата група текстове попадат такива, които най-общо можем да поставим в графата лошо управление.

    Дебютът на Георги Куманов в "Капитал Пловдив" предизвика силен интерес - текстът е за имотите на фалиралото общинско дружество и първия търг, в който собственикът на "Инса" се опита да ги купи. Впрочем продължението на сагата, което се случи този месец, попада в секция "Имоти", но ако ви е интересно, то предизвика дори още по-голям бум, може да го видите тук: Основателите на "Инса ойл", "Винпром Пещера" и "Спиди" харесаха имоти на фалирала фирма.

    Групата на най-четените текстове се затваря от пътеписа за това как се стига до летище Пловдив. Ситуацията, уви, не се е променила особено оттогава насам, така че текстът остава валиден, прочетете го, за да сте готови за догодина.

    Все още няма коментари
    Нов коментар