🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Право на отговор на д-р Михаил Тиков по повод интервю с кмета на Пазарджик в "Капитал"

В интервюто Тодор Попов говори за отношенията си с Тиков и обществени поръчки на фирми от неговата групи

Д-р Михаил Тиков, основател на "Булфарма", в болницата си "Софиямед"
Д-р Михаил Тиков, основател на "Булфарма", в болницата си "Софиямед"
Д-р Михаил Тиков, основател на "Булфарма", в болницата си "Софиямед"
Д-р Михаил Тиков, основател на "Булфарма", в болницата си "Софиямед"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Във връзка с публикувано интервю на г-н Тодор Попов - кмет на гр. Пазарджик в capital.bg на 23 март 2023 г. със заглавие: "Тодор Попов, кмет на Пазарджик: За мен се говорят легенди, но моите избиратели мислят по правилния начин" и споменаването на името на д-р Михаил Тиков в абсолютно нерелевантен, но и категорично погрешен контекст, заявяваме следното:

Част от групата на "Булфарма" са над 50 фирми с различна дейност. Фирмите ни "Тролейбусен транспорт - Пазарджик" АД и "Хебър Бус" АД са оператор на обществения транспорт в гр. Пазарджик. Направените инвестиции през последните години са огромни. Тролейбусите са нови и напълно отговарят на всички съвременни изисквания за екологичен транспорт. Истината обаче е друга. Тъй като транспортният оператор е регионален, оборотите с всяка изминала година намаляват и от бизнес гледна точка инвестициите в транспорта в Община Пазарджик е бреме, а не привилегия (внушение, което журналистът чрез въпросите си в интервюто прави). Опитите ни да продадем активите си в обществения транспорт в Пазарджик, дори под номинала, са без успех!

Община Пазарджик е провела през годините голям брой обществени поръчки. Фирми от нашата група са работили по единични, дори нищожно малък брой такива с Общината. Този факт е видим от приложения документ и може да се провери от Вас в публичния регистър на Община Пазарджик. През 2021 и 2022 г. дори нямаме спечелена обществена поръчка в Община Пазарджик!

Участието в обществени поръчки на дружества от нашата група няма общо с това дали д-р Тиков е "познат" или не на кмета на града. Те са въз основа на отговаряне на изисквания, стриктно разписани в правилата за провеждането на обществени поръчки с конкретно задание. В този смисъл внушенията в интервюто, че Общината работи само с "избрани фирми, предимно от кръга около д-р Михаил Тиков (собственик на "Софиямед")", категорично не отговарят на истината и заблуждават вашите читатели!

Бизнесът на д-р Михаил Тиков е семеен и "кръгът" около него е семейството му, в което се включват и всички служители от групата на "Булфарма".

В заключение уточняваме за пореден път, че д-р Михаил Тиков не се занимава с политика и е учуден, че името му се спряга в погрешен и неверен контекст, и то в реномирано издание като сайта на capital.bg.

Все още няма коментари
Нов коментар