🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Панайот Рейзи

Дневник    ©  Анелия Николова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Над година след като беше отстранен от поста кмет на Созопол заради обвинения от спецпрокуратурата, Панайот Рейзи отива на съд. Във вторник прокуратурата внесе обвинителния акт срещу него и още няколко души, като според нея бившият градоначалник е присвоил над 2 млн. лв. от общинския бюджет чрез фалшиви ремонти.

Рейзи управляваше общината три мандата, като я завеща на наследника си с големи дългове, включително и 1.8 млн. лв. неплатени отчисления на РИОСВ - Бургас. Когато напусна кметския пост, той подаде оставка и от управлението на местната структура на ГЕРБ и от партията. На последните местни избори през 2019г. той все пак се яви като водач на листата на СДС, като успя да влезе в общинския съвет.

На откриването на предизборната си кампания, на което присъстваше и кандидатът за кмет на ГЕРБ, той покани да пее "забранения" от Бойко Борисов Веселин Маринов. Рейзи стои и в дъното на продажбата на общинския дял от имота в Алепу, където ГБС сега строи хотел.