🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Атанас Камбитов

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Едно от емблематичните лица на ГЕРБ, чието управление на Благоевград беше обвеяно в раздаване на обществени поръчки на близки фирми без търг и конкурс, чийто охолен начин на живот остана необясним, а действията му превърнаха града в западаща дестинация, напусна партията, която осем години го подкрепяше. Бившият градоначалник Атанас Камбитов обяви, че взима решението, за да бъде честен към себе си и хората около него и заради "настоящето". Очаква се Камбитов да се присъедини към партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, която ще бъде учредена на 27 септември.

Бившият кмет на града стана известен и с подкрепата си за бизнеса на Делян Пеевски. Благоевград беше първото населено място в България, в което павилионите Lafka бяха разположени без търг и конкурс с минимален наем. Камбитов обаче не направи нищо, за да предотврати затварянето на най-големия работодател в града - цигарената фабрика "Благоевград БТ" и заедно с нея на 2000 работни места.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    evpetra avatar :-P
    evpetra
    • + 4

    Цветанов си мисли, че количеството ще се превърне в качество, т.е. като насъбере колкото е възможно повече от боклука на ГЕРБ, партията му ще стане качествена.

    Нередност?
Нов коментар