Строител на капитализма: Борислав Славов

Строител на капитализма: Борислав Славов
Строител на капитализма: Борислав Славов
   ©  Татяна Чохаджиева
   ©  Татяна Чохаджиева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Борислав Славов е композитор и e начело на екипа, който спечели наградата за най-добър саундтрак за видеоигри на БАФТА за тяхната работа по хитовата ролева игра Baldur's Gate 3 от Larian studios, независимо белгийско студио. По този начин Славов и екипът му от музиканти се превръщат в първите българи някога печелили тази награда от стартирането им през 2004 г. насам. Това не е първият успех на композитора, той е носител на множество награди за музика в света на видеоигрите за заглавия като Divinity: Original Sin 2, предишната игра на Larian Studios, и Crysis 2, където работи с иконичния композитор Ханс Цимер.

Може би малко неочаквано Славов първоначално работи в една от най-големите софтуерни компании в България, след като е завършил информационни технологии в СУ. Въпреки това страстта му към музиката и видеоигрите променят пътя му завинаги, а първото заглавие, по което той работи като композитор на видеоигри, е българската стратегическа средновековна игра Knighst of Honor от Black sea studios.

Целия саундтрак можете да чуете ТУК.

Все още няма коментари
Нов коментар