Строител на капитализма: Борислав Михайлов

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Борислав Михайлов беше избран отново за президент на Българския футболен съюз на извънредния конгрес на организацията, предизвикан от претендента за поста му Димитър Бербатов. Бившият вратар на националния отбор от поколението на "Героите от световното през 94-та" спечели с минимална разлика при гласуването от 241 срещу 230 гласа.

Опозицията в лицето на Бербатов ще обжалва избора поради разногласия в регламента. Самият конгрес премина при доста скандали и обвинения в нарушения, тъй като 20 клуба от Благоевградско не бяха допуснати до конгреса.

Очевидно статуквото във футболния съюз, на което Михайлов е припознат, не е очаквало подобно изравняване на силите. Той обеща, че ще има промени в дейността на БФС, но по избора на членове на нов изпълком на организацията си личи, че това едва ли ще се случи.

Спорен е моментът и дали Боби Михайлов ще завърши само мандата си до редовния конгрес на БФС през март следващата година, или на него отново ще се провед избор за президент.

Все още няма коментари
Нов коментар