Строител на капитализма: Марк Фийлдс

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Само месец след като стана временен изпълнителен директор на гиганта за автомобили под наем Hertz, Марк Фийлдс обяви мащабен план за изваждане на компанията от дупката - преминаването към електромобилност. Групата, която само допреди четири месеца беше в процедура на несъстоятелност, ще купи 100 000 коли на Tesla, които трябва да бъдат доставени през следващите 14 месеца.

Те ще се предлагат в САЩ и части от Европа. Това е най-голямата единична сделка за електромобили и носи около 4.2 млрд. долара приходи на Tesla. Фийлдс, който е бивш главен изпълнителен директор на Ford, се надява новите коли да покажат трансформацията на Hertz към мобилни услуги и дигитализация, най-вече през мобилното приложението на платформата.

Според мениджъра компанията преговаря и с други производители на електрически автомобили и ще инвестира в собствена мрежа от зарядни станции, които да достигнат 3000 пункта в 65 локации из САЩ до края на 2022 г.