🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Лиз Тръс

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Лиз Тръс стана четвъртият премиер на Великобритания за последните шест години. Доскорошният външен министър наследява от предшественика си Борис Джонсън енергийна криза, надвиснала рецесия, най-високата инфлация сред страните от Г-7 и сгъстяващо се недоволство, което създава потенциал за протести и стачки.

Енергетиката е първото нещо, за което британците очакват незабавни действия. Тръс обещава, че още тази седмица ще представи план за справяне с високите енергийни цени, като една от мерките в него, които се обсъждат, е замразяване на енергийните сметки поне на най-уязвимите домакинства.

Като се има предвид, че ще са нужни сериозни средства за справяне с енергийна криза, обещанията на Тръс за по-малко държава в икономиката и орязване на данъците може и да помогнаха за избора й на лидер на Консервативната партия по време на кампанията, но като премиер вероятно ще й се наложи да преразгледа приоритетите.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    svetlozar_savov avatar :-P
    SS

    Името се използва като действия да не си изцапаш гащите - или някой да ти направи лиз или да си го из тръс...

    Нередност?
Нов коментар