Строител на капитализма: Доналд Тръмп

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп беше признат за виновен в частно дело за сексуално посегателство. То беше заведено от писателката Елизабет Джийн Карол, която твърдеше, че е била изнасилена преди 27 години в магазин за бельо от настоящия политик, а тогава - магнат. Журито му присъди да заплати 5 млн. долара обезщетение, от които близо 3 млн. долара са за клевета заради твърденията на Тръмп, че обвиненията й са "измама".

Делото е от частен характер и поради изтеклата давност на бившия президент не може да му се търси наказателна отговорност, така че други преки последици не могат да се очакват. А косвените щети за Тръмп, който е в надпревара отново да стане републикански кандидат президент на изборите през 2024 г., трудно могат да се оценят. Досега той успява да използва съдебните дела срещу себе си, за да мобилизира твърдото си ядро от поддръжници, като се обрисува като жертва на политическа разправа. Същевременно решението, макар и не окончателно и със заявка да бъде обжалвано, вероятно ще намали шансовете му да привлече периферни и колебаещи се избиратели.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • + 3

    Горе има доста спестени подробности. И една задължителна закономерност - възрастни US дами масово взеха да си припомнят, че в минали времена някой ги е насилвал сексуално...И видимо защото преди 30 г в Америка не е имало нито деморация, нито независим съд, бабките са наблегнали на спомени сега.

    1. Карол (тогава на 52 г) след 27 г. си спомня, че е изнасилена от Тръмп (тогава на 49 г) в пробна на луксозен магазин, където - без да го познава - се съгласила да му демонстрира на себе си избрано от него бельо. Видимо всячески се е старала никой да не разбере какво ѝ се случва...
    Чудя се дали някоя дама от ползвателките на Капитал би приела да направи подобна демонстрация за човек, когото вижда за пръв път и по никакъв начин да не го притеснява, ако нещата загрубеят?

    2. Видимо е старанието на демократите да изкарат Доналд (на по-млади години) сексуален T-Rex и да убедят американците, че който си мисли с тестисите не може да управлява.
    Всъщност така хвърлят камъни в градината да гуруто си Бил Клинтън, който заради лъгане под клетва за едно прочуто фелацио в Овалния за малко да е първия свален US президент. Този люБовен инцедент съвпадна с американските бомбардировки над Белград и още си спомням с усмивка забележителните плакати на сърбите: "Стисни зубе, Моника!";

    3. През 2019 г Елизабет Карол издава книга, в която описва, че е била изнасилена от 6 (шестима!!) души през живота й, но Д.Д.Тръмп ѝ бил последен...

    4. Адвокътът на Тръмп твърди, че писателката в книгата си е преразказала случилото се в епизод от сериала ?Закон и ред", излъчен през 2012 г;

    5. Странно ми е дали размахването на непрани чаршафи/бельо отпреди почти 30 г. може да спъне Доналд за Белия. Или напротив - ще му даде тестостеронен отскок?

    Нередност?
Нов коментар