🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Дейвид Соломон a.k.a DJ DSol

Макар последното му участие да беше през миналата година, изпълнителният директор на Goldman Sachs вече няма да пуска музика по клубове. Поне докато е на този пост

Соломон зад пулта в Schimanski Night Club, Бруклин, през октомври 2018 г.
Соломон зад пулта в Schimanski Night Club, Бруклин, през октомври 2018 г.
Соломон зад пулта в Schimanski Night Club, Бруклин, през октомври 2018 г.    ©  Reuters/Trevor Hunnicutt
Соломон зад пулта в Schimanski Night Club, Бруклин, през октомври 2018 г.    ©  Reuters/Trevor Hunnicutt
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Дейвид Соломон, главният изпълнителен директор на една от най-големите банки в САЩ - Goldman Sachs, се е отказал от своето хоби да се изявява като диджей по музикални фестивали и клубове без много шум. Изявяващият се с артистичното име DJ DSol е предизвикал недоволството на борда на директорите, твърди Financial Times в своя публикация от тази седмица.

Според някои от членовете това е отклонявало вниманието на 61-годишния Соломон от работата му в банката. Неговият предшественик Лойд Бланкфейн дори се беше оплакал преди време, че Соломон е използвал частните самолети на банката за личните си музикални пътувания.

Последното му по-значимо участие е било през юли 2022 г. на 4-дневния фестивал Lollapalooza в Чикаго. Разколът в ръководството на Goldman не е от вчера, а управлението на Соломон не е безоблачно - откакто пое банката през 2018 г., той е критикуван от акционери и инвеститори за спадащите печалби на банката, макар и с по-малко от очакванията. Последният финансов отчет от тази седмица го показа отново.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар