🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Елена Йончева

Строител на капитализма: Елена Йончева
Строител на капитализма: Елена Йончева
   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Евродепутатът от БСП Елена Йончева ще се кандидатира отново за място в ЕП на предстоящите избори, но този път от ДПС. Тя беше официално номинирана от благоевградската структура на движението като според в публикуваната в профила на организацията във фейсбук подредба на имената на кандидатите за евродепутати тя е поставена на пето място след двамата съпредседатели на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров и настоящите членове на ЕП от ДПС Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Съпредседателите обаче едва ли ще участват в надпреварата, така че ако тази подредба се запази и в окончателната листа, Йончева има всички шансове да стане отново евродепутат.

На предишните избори ДПС спечели три места в ЕП. В свои изявления пред медиите бившето острие на социалистите в борбата срещу корупцията обяви, че приема номинацията. Тя разказа й, че получила покана да се включи в листата на ДПС лично от Пеевски. "Това е оценка за всичко, което съм свършила в ЕП за България по различни теми", каза тя ги изброи - миграцията, спирането на трафика на хора и корупцията. Запитана дали я смущава факта, че Пеевски е санкциониран за корупция по закона "Магнитски", Йончева отговори така: "Не мога да коментирам закон, който е на трета държава извън ЕС. В ЕС той закон няма правна сила".

6 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 5
    tyc16215409341055258 avatar :-P
    Maria Simova
    • + 1

    hahahaaaaaaaaaaaaaaaa

    Нередност?
  • 6
    eti_cveti avatar :-?
    Cvetelina Nancheva

    AI ли генерира този текст?

    Нередност?
Нов коментар