Ментата за Nexo и "Капитал"

Някои от по-важните теми в новия брой на "Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Йордан Цонев лъже, като измисля връзки между Nexo и "Капитал": "Каква ирония на съдбата - "Nexo Капитал"! Към нея да бъдат отправени искания, при положение че тя не само с името е свързана с кръга "Капитал", но той е и рекламирал дейността й", казва Цонев, известен като Ментата - по този повод със същата легитимност можем да заключим, че редовно пие чай от мента.

Нека припомним как функционират професионалните медийни организации, за разлика от тези, които ДПС и прокуратурата използват като "пощенски кутии", за да манипулират общественото мнение.

Рекламите са една от приходните линии на медиите. Правилата в цивилизования свят са: посланията им да не противоречат на закона, а читателите ясно да виждат кое е реклама, кое е редакционен текст. "Икономедиа" е публикувала на сайта си правилата за реклами и те са отразени в договорите с рекламодатели.

Nexo чрез българското си дружество беше активен рекламодател през последните години. Има договори и с "Икономедиа", издател на "Капитал". Техните публикации винаги са били обозначени съгласно правилата. Независимо от търговските отношения с "Икономедиа" "Капитал" е единствената медиа, която е разследвала дейността на "Нексо" и е обяснявала в редакционни статии какви са рисковете пред организацията.

Статията "Nexo отвътре" е от октомври 2021 г.

"Крипто с 60% отстъпка. Трима ирландски предприемачи съдят Nexo за най-малко 59 млн. долара" е от ноември 2022 г.

"Българската криптобанка Nexo излиза от американския пазар" е от декември 2022 г.

Нито една българска институция не е реагирала до момента на която и да е от тези публикации, така както през годините нямаше реакция за статиите за Корпоративна търговска банка, за "криптокралицата" Ружа Игнатова, за финансовите пирамиди още по-назад във времето.

Разбираме разочарованието на ДПС, че са пропуснали гигантско натрупване на стойност, без да го обложат с такса "рекет", каквато е практиката им, използвайки за целта контрола си върху уж демократичните институции.

Свикнали сме вече и на стратегията на Цонев и ДПС да повтарят една и съща лъжа 100 пъти. Длъжни сме да обърнем внимание, когато лъжат, и ще оставим на по-любопитните читатели да проверят на сайта ни и да установят истината. А на тези, които се чувстват объркани, бихме препоръчали да се абонират за "Капитал" - ще им спести недоразумения, които могат да се измерят в икономическа стойност.

Колкото до депутата Йордан Цонев, според когото "Кръгът "Капитал" стои в основата на скандала Nexo и на "политическата криза" и с когото сме горе-долу връстници по присъствие в публичното пространство, така че помним първата му лъжа към демократичните избиратели, преминавайки към "бизнес крилото на ДПС", ето още една забавна статия от архива:

"Аз съм честно момче"

... Хайде не на нас!

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    borodino avatar :-|
    borodino
    • - 1

    Очаквах повече. Пък и да изчакаме, както пише на едно място моят колега и приятел доктора: когато реката довлече трупа на Нексо и се направи аутопсията, ще се види има ли там следа от Капитал. Сега просто четем твърдения.

    Нередност?
Нов коментар