Коментар | Висока захар по политически

Поредната измислена буря за липса на инсулини

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Когато диабетик не приема инсулин, неговата кръвна захар може да се повиши толкова много, че да доведе до фатални последици, и то само в рамките на един ден. Безрадостните емоции също влияят фатално на кръвната захар и сред тях се нареждат новините, че по аптеките няма инсулин. Пациентите на инсулин са 80 хиляди души, сред които и 2600 деца и когато някой пуска слухове, че няма инсулин, пациентите и техните семейства се втурват да търсят. Още повече когато фейкът е придружен с новини по телевизиите и с демагогски изказвания на политици.

За пореден път санкционираният от САЩ и Великобритания за корупция съпредседател на ДПС Делян Пеевски и председателят на здравната комисия на парламента проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ) твърдят, че по аптеките няма инсулин, базирайки се на репортаж, направен от новоназначеното ръководство на една от националните телевизии.

Моментът съвпада с преговорите за ротацията, от която ДПС засега е изключено и Пеевски настоява да се спре делкането и да се занимаят с инсулините, като дори подаде сигнал до МВР, прокуратурата и ДАНС. Ангелов пък назначи закрито заседание, на което ДАНС, ГДБОП, митниците и "Информационно обслужване" да му кажат къде са инсулините. Независимо че здравната каса съобщи, че няма неизпълнени рецепти, а здравното министерство - че складовете са пълни за три месеца напред и са постъпили два сигнала за неоткрито лекарство от цялата страна. Само дето никой не попита пациентите как се чувстват от тази лепкава политическа загриженост и поредната буря в чаша вода за лечението им. Ще ви кажем - зле. Защото никой не заслужава да се жонглира със здравето и живота му, за да се трупат политически дивиденти на всяка цена. И когато някой се заиграва заради политически игрички със страховете на хората - това наистина е неморално и възмутително.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар