🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Коментар | Тромб в артериите на властта

Делян Пеевски заяви откровено, че няма да пусне контрола върху службите и съдебната система

Коментар | Тромб в артериите на властта
Коментар | Тромб в артериите на властта
   ©  Юлия Лазарова
   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Напоследък, когато санкционираният за корупция Делян Пеевски е заобиколен от репортер(к)и в парламента, той съобщава колко лоши са политиците от ПП - ДБ и в какви далавери участват. Наскоро даже с Бойко Борисов демонстрираха "заедност" (по Доган) и в интервал от два часа буквално произнесоха едни и същи думи - че на партиите на промяната им липсва интегритет.

Ето защо обяснимо е, че онази история с пачките, евентуалната контрабанда, главния секретар на МВР и разбира се, пудела за разкош, служи на Пеевски, за да прехвърли всички свои грехове (по "Магнитски") на другиго.

През изминалите дни в парламента в 4-минутна своя реч между обяснения за пудели, рибки, окрадените старини на бабите и дядовците ни, съпредседателят на ДПС направи две съществени заявки. Той каза, че след изборите може и да е между ГЕРБ и ПП - ДБ, тоест - допусна възможността Движението за права и свободи да е втора политическа сила.

И разбира се, не спря дотам. От тази позиция той твърди, че няма да позволи "да разбият българските служби, да разбият българската съдебна система".

Накратко: Пеевски каза ясно, че няма да пусне контрола над службите и прокуратурата. А те, както преди години ги беше нарекла Даниела Доковска, са артериите на властта.

В това по-малко от четириминутно изявление съпредседателят на ДПС каза, че ще продължи да управлява той. И ще прави това през инструментите, които, изглежда, никога не е пускал: служби и прокуратура.

Всичко това звучи и като още едно обещание - борбата с корупцията в България да страда от тежко далекогледство - да се вижда само от много далече, през очилата на "Магнитски", но никога оттук, където всичко се размива в сива мъгла.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 9
    • + 4

    В гоненицата за ефекти авторката стъпва в абсолютно чужда ѝ материя и рискува да стане смешна...

    Защото тромбите не е задължително да убиват. И в този смисъл, ако Пеевски тук се оприличава на "тромб в артериите на властта", Киро и Со могат да се диагностицират като "тумор в мозъка на държавата". Който тумор гарантирано убива!
    Последните скандални разкрития за фалшифициране на документи с цел облага за Киро го потвърждават. Отново, отново и отново!

    Сатията на ПП откровено брани ПП, громейки станалия ѝ като боксова круша Пеевски, но не закача Борисов. Логично - баце, олицетворението на корупцията, е единствената теоретично възможна патерица на хермафродитозата ПП-ДБ и занапред да облизва властта. За това тук ще се ругае до прегракване Пеевски, но ще се заобикаля отдалеч Борисов...
    Борисов в розовите газети ще е пазен като зеницата на окото от тежки думи и упреци!

    Делян Пеевски допреди 2020 г, когато започнаха броженията срещу Борисор и се появи ПП, беше вечно отсъстващият от заседанията на НС депутат и розовите медии си остреха ноктите по темата за кръглогодишното му пребиваване в Дубай.
    Връщането на Пеевски в БГ политиката се случи в момента на появата на ПП и хермафродитозата им с ДБ. Просто обръщам внимение на съвпадението: Пеевски бе изпран след 2013 г и влезе в БГ политиката З А Е Д Н О с (и заради !) ПП-ДБ...

    За това не е чудно, че в последното (дай, Боже, да е завинаги!) управление на хермафродитозата ПП-ДБ, Пеевски беше форлайтерът в НС на всичките хрумки на ПП-ДБ, които стигаха до обществото. Т.е. Пеевски беше парламентарният ментор на хермафродитозата. И заедно с правного ѝ гуру - Христос Иванов, бе съавтор на преглупвите драсканици по Конституцията, както се вижда на живо от управлението на посочения от тях случайник Главчев.

    Защото това с Пеевски и обръщането на палачинката от ПП и от другото ПП спрямо него си е просто лицемирие и преразказ на поговорката: "Изтъкахме си платното - ритнахме кросното".

    И - пак да повторя! - ПП-ДБ е от тия тумори, които неспасяемо убиват всичко, до което си пуснат метастазите!

    Нередност?
  • 2
    freejustice avatar :-|
    freejustice
    • - 4
    • + 8

    До коментар [#1] от "D-r D":

    Ех, ех, г-н "Докторе", вече не си интересен дори. Отново си прекалил с драсканиците. Но по същество едно и също във всеки твой коментар. Ако статията осъжда Борисов ти си против ПП-ДБ. Ако статията е против Пеевски ти отново си против ПП-ДБ. Всички, които прочетат само два твои коментара и са наясно кои интереси защитаваш. Да знаеш, че и на твоите руски господари вече им е ясно, че не ставаш и не можеш, колкото и да се напъваш...

    Нередност?
Нов коментар