🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"ЛинФорте" - новият пробиотик лекарство вече е наличен в аптеките

Прилага се като профилактика и поддържащо лечение при диария, подуване, газове и други храносмилателни нарушения, причинени от вирусни и бактериални стомашно-чревни инфекции, както и при прием на антибиотици

"ЛинФорте" - новият пробиотик лекарство вече е наличен в аптеките
"ЛинФорте" - новият пробиотик лекарство вече е наличен в аптеките
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Нов пробиотик - лекарство с клинично доказан състав, вече е наличен в аптеките в България, съобщиха от българския клон на швейцарската фармацевтична компания Sandoz. Лекарството "ЛинФорте" с пробиотични бактерии се отпуска без рецепта.

"ЛинФорте" е лекарство, съдържащо пробиотични бактерии, и е показано за употреба при възрастни и деца над 1 година.

Лекарственият продукт е под формата на твърди капсули и съдържа два щама лиофилизирани пробиотични бактерии с доказан произход, които поддържат баланса и функцията на чревната микробиота.

Показанията за употреба на "ЛинФорте" са антибиотик - асоциирана диария, подуване, газове, причинени от чревни инфекции с вирусни и бактериални причинители, и радиационно индуцирана диария вследствие на облъчване на коремните и тазовите органи.

"ЛинФорте" съдържа бифидобактерии и лактобацили. Двата щама пробиотични бактерии в "ЛинФорте" са Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Приемът на лекарствения продукт намалява честотата и тежестта на леките до умерени храносмилателни симптоми (диария, подуване, газове), свързани с нарушаването на нормалната функция на чревната микробиота.

"ЛинФорте" трябва да се приема с храна и поне 3 часа след приложение на антибиотик.

Лекарственият продукт е подходящ за профилактика и поддържащо лечение на диария при лечение с антибиотици и спомага за възстановяването на естествения чревен баланс.

Sandoz е една от най-големите генерични фармацевтични компании в света, лидер в производството на антибиотици и биоподобни лекарствени продукти, с над 40 години клиничен опит в областта на пробиотиците.

Лекарствен продукт за възрастни и деца над 1 година. Преди употреба прочетете листовката! Съдържа Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12. Преди употреба прочетете листовката. BG2311133293/13-NOV-2023; A0276/07.12.2023. "Сандоз България КЧТ", бул. "Цариградско шосе" №115М, София 1784, Европейски търговски център - сграда Д, ет. 1, тел: +359 2 970 47 47