🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Д-р Райна Стоянова: Наддаването на тегло, особено в областта на корема, е първият признак за инсулинова резистентност

Едно от най-важните правила за справяне с нея е поддържане на оптимално тегло и оптимален процент мазнини

Д-р Райна Стоянова
Д-р Райна Стоянова
Д-р Райна Стоянова    ©  Надежда Чипева
Д-р Райна Стоянова    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Профил: Д-р Райна Стоянова е специалист по ендокринология и болести на обмяната и е част от екипа на Реджина Лайф клиник, референтен медицински център, сертифициран от Европейската асоциация за изучаване на затлъстяването и метаболитните нарушения (EASO). Д-р Стоянова работи активно със спортисти и използва патентована програма за подобряване здравето и представянето на състезателите с доказан успех. Заедно с екипа си тя предоставя на пациентите с наднормено тегло и затлъстяване уникална по рода си цялостна програма за корекция на теглото и поддържане на оптимална форма, включваща различни прегледи, лекарствена и инфузионна терапия, микробиомна оценка и повлияване, хранителен режим и постоянна психологическа и поведенческа помощ, с което се осигурява постоянен контрол, стратегическо планиране и проследяване, подкрепа и мотивация. Тя работи в колаборация с Клиника по ендокринология и диабетология във френската болница "Сент Луи" в Париж, както и с канадската болница CAMH в Торонто. През 2016 г завършва и магистратура по "Управление на здравеопазването" със защита на дипломна работа в сферата на лекарствената политика. Д-р Стоянова участва в различни национални и международни проекти, свързани с метаболитните заболявания, затлъстяването, захарния диабет, иновативни начини за диагностика и терапия на заболяванията на щитовидната жлеза, оценка и превенция на кардио-метаболитен риск, женско здраве в периода на менопаузата и други. Тя е експертен консултант в разработването на различни модели и методики за работа с пациенти, разработване на нови молекули в терапията на метаболитно-ендокринните заболявания.

Това издание е част от абонаментен план за Капитал. За да продължите напред купете изданието или станете абонат

...
  • Capital.bg: съдържанието и архива в сайта
  • Седмичникът: през мобилното му приложение Капитал и на компютър с инструмента K:Reader

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.