🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

В Академия "Никола Тесла" децата се учат да управляват технологиите

Събираме под един покрив и в една онлайн група най-добрите преподаватели с най-добрите ученици, казва д-р Валентина Иванова, съосновател

Академия ''Никола Тесла''
Академия ''Никола Тесла''
Академия ''Никола Тесла''    ©  Академия ''Никола Тесла''
Академия ''Никола Тесла''    ©  Академия ''Никола Тесла''
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Защо създадохте Академия "Никола Тесла"?

- Академия "Никола Тесла" е сбъдната мечта! Тук събираме под един покрив и в една онлайн група най-добрите университетски преподаватели с най-добрите ученици. Образователната системи винаги е имала трудности да отговори на нуждите на отличниците. Ние сме тук, за да им предложим предизвикателства, достойни за техния интелект и възможности. Да ги научим как да превърнат технологиите в мощен съюзник в професионалната си реализация. Знанията, които даваме, са фундаментални и за цял живот.

На какво ни учи кризата?

- Технологиите се превърнаха в гръбнака на световната икономика. В свят на несигурност, в моменти на физическа изолация и затворени граници те дават надежда и нови възможности. Тази криза предизвика форсмажорна дигитална трансформация на всички бизнеси в световен мащаб. Огромно предимство ще имат тези, които умеят да използват технологиите, за да живеят добре и създават нов бизнес.

Какво предлагате вие?

- Ние сме университетски преподаватели с опит както в бизнеса, така и в работата с деца. Знанията, които даваме, са знания за цял живот. Фокусът ни не е последният писък на дигиталната мода, а неотменните принципи. Стремим се техниката да не бъде "съдружник по неволя", нито дори "бяла магия в черна кутия", а система от ясни правила, за които децата имат изграден умствен модел и дълбоко разбиране. Учим ги да създават свои приложения и програми.

Учим ги да управляват технологиите. Основният език, на който работим, е С++. Обучението следва еволюционните стъпки в развитието на компютърните науки, за да изведем като естествено следствие съвременни концепции и парадигми. Подготвяме ги за динамиката на индустрията и нововъведенията, с които ще се сблъскват през целия си професионален живот. Целта ни е да могат бързо да се адаптират към развитието на технологиите и дори да бъдат негов двигател. Насърчаваме ги да бъдат креативни и изобретателни.

Какво могат да очакват родителите?

- Предлагаме обучение по програмиране, физика, математика и дигитални изкуства за ученици от 3 до 10 клас. Групите са малки - между 3 и 10 деца. Разделени са по възраст и знания. През учебната година обучението е един път в седмица по два часа и половина в делничен ден или в събота. Всяка седмица децата разработват по нещо ново, голямо, с което да могат да се похвалят вкъщи. През ваканциите предлагаме интензивни тематични курсове.

Заниманията се провеждат в залите на прекрасната къща на академията близо до Орлов мост и Борисовата градина, а при нужда от дистанция - на живо през любимата платформа на децата - Discord. Ние очакваме от родителите пълна подкрепа за децата по дългия път към знанието. Те могат да разчитат на нашата последователност, професионализъм и топло лично отношение с фокус върху напредъка на всяко дете, всеки младеж.

Расте прекрасно поколение - будни, умни, находчиви деца, които имат достъп до цялото човешко знание отвъд въображението на всяко предишно поколение. Предизвикателството пред нас, техните родители и учители, е да им помогнем да се справят с трудностите и да се възползват от възможностите на времето, в което са родени. Ние, екипът на Академия "Никола Тесла", сме посветили работата си на тях.

www.ANT.bg

тел: 0888955097

[email protected]

Още от Капитал