🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Кратки автомобилни новини

SMS информира, ако колата е вдигната от паяк в София; Срокът за регистрацията на газовите уредби е удължен; Нови етикети ще се поставят на гумите

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Коронавирусът отмени и автосалоните в Париж и Детройт

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж, и един от най-популярните в САЩ - в Детройт, няма да се проведат заради епидемията от коронавирус. Американското изложение трябваше да се проведе през юни, а това във френската столица - в началото на октомври. Заради коронавируса беше отменен автосалонът в Женева през март, а тези в Ню Йорк и Пекин са пренасрочени. Сред отменените култови автомобилни прояви е и "Фестивалът на скоростта в Гудууд".

SMS информира, ако колата е вдигната от паяк в София

Центърът за градска мобилност в София вече съобщава с есемес за принудително преместен на наказателен паркинг автомобил. Съобщението се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в платените зони. В него се посочва на кой наказателен паркинг се намира колата, неговият адрес, както и допълнителна връзка към сайта на ЦГМ и горещия телефон на контактния център на дружеството.

Срокът за регистрацията на газовите уредби е удължен

Срокът за записване в талона на колата на обстоятелството, че тя използва за гориво газ, ще се удължи до края на ноември. Целта е да се избегне струпването на хора пред гишетата на Пътна полиция, което носи риск от разпространение на коронавируса. През февруари "Пътна полиция" направи акция, при която се глобяваше за нерегистрирани газови уредби. Това създаде напрежение и опашки пред гишетата, където се сменят талоните.

Нови етикети ще се поставят на гумите

Съветът на Европейския съюз прие нови правила за етикетирането на автомобилните гуми. С регламента се цели етикетите да станат по-видими и потребителите да разполагат с повече информация, за да могат да избират по-безопасни, по-пестящи гориво и по-тихи гуми. Предвижда се да бъдат добавени изображения за сцепление при сняг и лед и да бъде обновен дизайнът на етикета. Регенерираните гуми също са обхванати от регламента.

Мрежата от бързи зарядни станции Ionity влиза в Централна и Източна Европа

Мрежата от бързи зарядни станции за електромобили Ionity започва покритие и на страните от Централна и Източна Европа, беше обявено през януари. Плановете са да бъдат направи 21 зарядни точки в Унгария, Чехия, Полша, Словакия и Словения. Компанията е основана през 2017 година, като акционери в нея са няколко автомобилни концерна. Компанията е изградила около 200 места за заряд, като плановете са през тази година те да се увеличат с около 50.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал