🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

БАКБ представи концепцията си за виртуална банка

BACB Plus разширява възможностите за дистанционно управление на финансите

"Проблем за БАКБ до момента беше сравнително малкият брой офиси в страната, но с развитието на BACB Plus той отпада", коментира изпълнителният директор на банката Васил Симов
"Проблем за БАКБ до момента беше сравнително малкият брой офиси в страната, но с развитието на BACB Plus той отпада", коментира изпълнителният директор на банката Васил Симов
"Проблем за БАКБ до момента беше сравнително малкият брой офиси в страната, но с развитието на BACB Plus той отпада", коментира изпълнителният директор на банката Васил Симов    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
"Проблем за БАКБ до момента беше сравнително малкият брой офиси в страната, но с развитието на BACB Plus той отпада", коментира изпълнителният директор на банката Васил Симов    ©  АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) представи концепцията си за виртуална банка, която ще работи под бранда BACB Plus. Идеята е да се даде възможност на потребителите да управляват финансите си, без да им се налага да посещават банков офис.

Разработването на проекта е част от стратегията на БАКБ да засили присъствието си на пазара на дребно. Допреди две години дейността на финансовата институция беше предимно бутикова и фокусирана главно върху обслужването на корпоративни клиенти. През 2011 г. обаче мажоритарната част от акциите й бяха придобити от Цветелина Бориславова чрез фонда й CSIF, като новото ръководство обяви амбициите си да увеличи предоставяните на физически лица продукти и услуги. Заради слабо развитата клонова мрежа обаче усилията бяха насочени към изграждането на възможности за виртуално банкиране.

На няколко клика разстояние

Като едно от основните предимства на виртуалната банка от БАКБ посочват възможността за достъп чрез различни дистанционни канали. "Традиционното електронно банкиране е само един от елементите на тези канали, които включват още мобилни приложения, call център", обяснява Славка Вълкова, директор "Виртуална банка и картови плащания". Освен това клиентите на банката могат да се свързват със служителите й чрез различни комуникационни канали, сред които телефон, електронна поща, skype, чат, дискусионен форум, страница във Facebook и др. За да станат клиенти на банката, също не е необходимо потребителите да посещават някой от офисите на БАКБ – достатъчно е да имат квалифициран електронен подпис, за да сключат договор с институцията.

Финансиране онлайн

Сред новите за българския пазар възможности, които виртуалната банка предлага на потребителите, е възможността да кандидатстват и да получат кредит онлайн. За момента услугата се предлага за потребителски заеми в левове на стойност до 2000 лв., но плановете са в бъдеще такава опция да се предлага и за ипотечни и корпоративни кредити, пояснява Вълкова.

Изцяло виртуално може да се заявява и издаването на дебитни карти, които след това се получават по куриер на посочен от клиента адрес, а ПИН кодът се изпраща чрез SMS. Картите са без такси за теглене на средства от всички банкомати в страната, уточняват от БАКБ. За клиентите на виртуалната банка са разработени и продукти със специални промоционални условия.

"Проблем за БАКБ до момента беше сравнително малкият брой офиси в страната, но с развитието на BACB Plus той отпада", коментира изпълнителният директор на банката Васил Симов. За последната година финансовата институция е открила шест нови клона, с което броят на офисите й в страната е бил удвоен, обяснява той. По думите му плановете за 2014 г. са за разкриване на още три клона на банката.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nspassov2007 avatar :-|
    nspassov2007
    • - 1
    • + 1

    При евентуално вложение на вашите пари в БАКБ, те са вече виртуални.

    Нередност?
Нов коментар