🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пощенска банка и ПОК "Доверие" създават нови възможности за своите клиенти

Двете компании обединяват усилия в стратегическо партньорство, за да предложат комплексни финансови решения и услуги

Пенсионното осигуряване в универсален пенсионен фонд има за цел да ни гарантира допълнителни средства
Пенсионното осигуряване в универсален пенсионен фонд има за цел да ни гарантира допълнителни средства
Пенсионното осигуряване в универсален пенсионен фонд има за цел да ни гарантира допълнителни средства
Пенсионното осигуряване в универсален пенсионен фонд има за цел да ни гарантира допълнителни средства
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Пощенска банка и ПОК "Доверие" подписаха договор за мащабно стратегическо партньорство в полза на своите клиенти. То ще предостави както на тях, така и на служителите на двете компании достъп до едни от най-иновативните банкови и пенсионноосигурителни решения на пазара. Сътрудничеството идва в резултат на новите очаквания на потребителите и се стреми да отговори на промяната в нуждите и нагласите им. Предлагането на пенсионноосигурителни продукти на клиентите на банката е още един важен елемент в палитрата от продукти и услуги с добавена стойност на финансовата институция и е поредната стъпка в утвърждаването на иновативния ѝ и клиентски ориентиран подход в банкирането.

Пълна гама от предимства и услуги

Партньорството между двете компании позволява на всички техни клиенти и служители да сключат бързо, лесно и удобно своя първи договор за допълнително пенсионно осигуряване, както и да прехвърлят натрупаните си средства от друг универсален и/или професионален фонд към такъв, управляван от ПОК "Доверие". Пощенска банка ще предложи и специален продукт, който ще предостави възможност за изгодно ежедневно банкиране на клиентите, на които предстои пенсиониране. Също така клиентите и служителите на ПОК "Доверие" ще могат да се възползват и от специални предложения за най-иновативните банкови продукти на финансовата институция, сред които потребителски кредити, кредитни карти и застраховки.

Осигуряване в универсален пенсионен фонд (УПФ)

Пенсионното осигуряване в универсален пенсионен фонд има за цел да ни гарантира допълнителни средства за важен етап от живота ни - когато ще се наслаждаваме на заслужена почивка от работните ни задължения. Дори и за някои да изглежда далече, животът след пенсиониране е нещо, за което си струва да помислим още сега. В УПФ могат да се осигуряват всички родени след 31.12.1959 г. Изборът на УПФ е личен, но ако не сме посочили персоналното си предпочитание, сме служебно разпределени към някой от фондовете на пазара. Осигуряването в УПФ се осъществява на капиталов принцип - вноските постъпват по наша партида и са наша собственост. Средствата в индивидуалната ни партида се инвестират в различни класове активи на българския и международния пазар при умерено ниво на поетия риск, като целта на управлението им е да запази и увеличи покупателната способност на парите ни във времето. Доходът, реализиран при направените инвестиции, се разпределя отново върху нашите спестявания.

Защо има смисъл да спестяваме?

На пазара съществуват редица възможности, в които да инвестираме спестените си средства. Една от най-добрите опции е самоучастието ни с осигуровки в доброволен пенсионен фонд (ДПФ). Защо? То е изцяло по желание и е изключително гъвкава форма на спестяване - сами определяме размера на вложенията и можем да променяме без допълнителни условия и такси. По този начин сами и според собствените си възможности можем да се погрижим за по-високия си стандарт на живот след пенсиониране. В ДПФ може да се осигурява всяко лице, навършило 16 години, като ползваме и данъчно облекчение за направените от нас вноски в размер до 10% от годишната данъчна основа.

Винаги знаем какво се случва с парите ни

През електронния портал "Моето Доверие" на ПОК "Доверие" можем да следим текущите средства в индивидуалната си партида, както и доходността, която сме реализирали спрямо дългосрочните си намерения. На сайта на компанията при условията на пълна прозрачност може да се запознаем подробно с инвестиционните инструменти, в които са вложени нашите пари, групирани по класове активи, индустрии, географска локация, валутна експозиция и т.н. Като клиенти на фонд, управляван от ПОК "Доверие", имаме възможност да се възползваме и от по-ниски такси от всяка вноска при определени условия. Високоспециализираните експерти, работещи в националната клонова мрежа на дружеството, са винаги насреща за всички наши въпроси, свързани с пенсионното осигуряване.

Клиентите на банката могат да се възползват от предлаганите нови услуги във всеки офис от развитата ѝ клонова мрежа в цялата страна, с изцяло дигитализиран процес и без необходимост от нотариална заверка. Повече информация относно стратегическото сътрудничество между двете водещи компании и предлаганите от тях финансови решения можем да намерим в широката клонова мрежа на банката в страната, в центъра за обслужване на клиенти на номер *7224, както и на www.postbank.bg.