🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Scale Focus премества офиса си в небостъргача Capital Fort

Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.    ©  Мария Съботинова
Откриването на офис сградата Capital Fort ще бъде през юни тази година.    ©  Мария Съботинова
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Компанията за разработване на софтуер по поръчка и IT аутсорсинг Scale Focus ще бъде един от големите наематели в офис сградата Capital Fort. Фирмата се премества от досегашния си офис поради предстоящото разширение на дейността си в София. Сградата е избрана заради възможността за разширение на наетото пространство в бъдеще. Компанията ще разполага с няколко етажа от небостъргача, който ще получи разрешение за ползване в средата на годината. "IT компанията търсеше оптималната комбинация от съвременна сграда, отговаряща на най-високите международни стандарти за строителство, разположена на комуникативна локация и предоставяща редица допълнителни бизнес услуги за наемателите си", коментира избора Даниела Бойчева, мениджър ключови клиенти в Colliers. Фирмата ще се премести в новата сграда в средата на лятото. От компанията се въздържаха да кажат каква цена ще платят за наетите площи.

По информация от инвеститора в проекта - "Форт Нокс", наемните нива в сградата на бул. "Цариградско шосе" са в широк диапазон - в рамките на 10-16 евро/кв.м според разположението, големината на площите и продължителността на договорите. Подобни цени са над средните за пазара към момента, които за първокласни сгради по големите булеварди в столицата са 10-12.5 евро/кв.м.

Нов офис, нови дейности

"Scale Focus миналата седмица стана на три години и като естествено продължение на това започва нов етап от развитието си. Планираме доста силен растеж, поради което преместването в по-голяма сграда беше наложително", коментира пред "Капитал Daily" изпълнителният директор на фирмата Пламен Цеков. През следващите три-четири години планираме да имаме над 500 служители, главно в София и Пловдив, сподели Цеков. В момента фирмата има 180 служители в София, които работят на няколко етажа в две различни сгради. Преместването в Capital Fort ще даде възможност на технологичната компания да сплоти екипа си и да има пространство за разширение в бъдеще, посочи изпълнителният директор.

За небостъргача

Освен че ще предложи внушителните 42 хил. кв.м, сградата е и сред малкото от висок клас, които ще бъдат открити тази година. Комплексът Capital Fort се състои от две сгради клас А и ще разполага с финансов център, конферентни зали, банкови клонове, ресторанти, магазини, фитнес център, салон за красота, детски кът, туристическа агенция, химическо чистене и подземни паркинги. Едната от сградите е с височина от 126 метра, с което подобри рекордните до момента 104 метра на хотел "Родина". Проектантите са Atkins - Великобритания, сред чиито проекти са Burj Al Arab и Bahrain World Trade Center, и A&A Architects – архитектите на "Бизнес парк София". Инвеститорът "Форт Нокс" е специализиран в търговия с метали и е един от първите и най-големи инвеститори във ваканционни комплекси на българското Черноморие.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    itacademybg avatar :-P
    IT-Academy.BG
    • + 33

    Добре, че е ИТ сектора, че да можем да четем позитивни икономически новини :)

    Нередност?
  • 3
    nwt39364971 avatar :-|
    Ivan
    • - 7
    • + 2

    ''съвременна сграда, отговаряща на най-високите международни стандарти за строителство, разположена на комуникативна локация''...... Ако найстина Scale Focus се преместят, това ще им бъде най-голямата, фаталната грешка, която ще е свързана с рязко понижаване на продуктивността и здравето на персонала. Небостъргача на Capital Fort може да отговаря на всички строителни стандарти, но има един Скрит, Невидим змърсител в съвременият град....... Високочестотен(микровълнов) Електромагнитен Фон. Цариградско Шосе, и по точно разклона за Горубляне е едно от местата в София с най-голям микровълнов фон, със средната стайност 70000μW/m2 . Това се дължи единствено на ''комуникативна локация'' и на всички пряко илъзващи GSM антени и WiFi у-ва. Всички електромагнитни вълни и особенно микро вълните влиаят мигновенно върно нивата на редица жизнено важнни хорммони при много ниски стойности-0,001μW/m2. Първо се прекратява производството на Мелатонин кaто същевременно надбъбречната жлеза започва да синтезира голямо количество стерсови хормони- Кортизол и Адренали. Следствие на което започваме да страдаме от безсъние, зачервяване и торбички под очите, главоболие, Нервност, Раздразнителност, Сърцебиене и т.н. Причината за тези негативни ефекти е, че при продължително високи нива в кръвта на Кортизол и Адреналин и много ниски нива на Мелатонин, повредите в клектите(ДНК) на организма немогат да бъдат възстановени и се стига до израждане и РАК, Левкемия, и т.н.. Най големите замърсители са WiFi рутери и GSM-и те. Те работят в микровълновитя чесотен диапазон. National Geographic направиха предаване по въпроса за електросмога в съвременните градове: https://www.youtube.com/watch?v=CKekrESXssM
    Бритaнският Индипендънт представи статия: Мобилните телефони убиват повече хора от Цигарите: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mobile-phones-more-dangerous-than-smoking-or-asbestos-802736.html
    Възрастна жена инвестира 4000 паунда за да защити своя дом от WiFi и други мобилни сигнали:
    http://www.telegraph.co.uk/technology/news/11179372/Grandmother-spends-4000-WiFi-proofing-home.html
    http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2846494/Could-Wifi-harming-health-Thats-growing-number-people-believe-triggering-headaches-nausea-crippling-pain.html
    http://www.naturalnews.com/047947_Wi-Fi_radiation_hypersensitivity_intolerance_electromagnetic_pollution.html
    https://theoldspeakjournal.wordpress.com/tag/rf-emf-radiation/
    https://www.youtube.com/watch?v=L7E36zGHxRw

    Нередност?
  • 4
    kiro1234 avatar :-|
    Kiril Kirilov
    • - 1
    • + 6

    Е сега ще стане мазало на паркинг на Метро.

    Нередност?
  • 5
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 1
    • + 1

    До коментар [#4] от "kiro1234":

    На Даниела Бойкова, Верка Пашова, Иглика Станимирова и другите дежурни дамски имена от тази рубика морето им е до колене. Опре ли до свада за паркиране, свалят високата обуква, два удара с токчето и си нокаут. За мъжкарите обаче нещата с дарвиновия подбор далеч не изглеждат толкова прости. Спречкат ли се двама, ще има да си бият шамари с голи ръце едно 20 минути. Ти един на мен, аз един на теб, пак ти един, пак аз един...Докато накрая някой от двамата не се откаже, не влзе обратно в колата и отпраши с мръсна газ, за да отстъпи правото на по-добрите гени да онождат парчето тротоар или чужд паркинг (в случая този на Метро), с което естественият подбор да продължи в нормалния си ритъм.

    Нередност?
Нов коментар