🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Aвтобусният гигант FlixBus ще си партнира с превозвача "Карат С"

Броят на линиите от София ще е 15 и започват да работят от началото на октомври

FlixBus, европейската компания за автобусни превози на дълги разстояния, стартира своята услуга в България. Автобус, транспорт.
FlixBus, европейската компания за автобусни превози на дълги разстояния, стартира своята услуга в България. Автобус, транспорт.
FlixBus, европейската компания за автобусни превози на дълги разстояния, стартира своята услуга в България. Автобус, транспорт.    ©  Цветелина Белутова
FlixBus, европейската компания за автобусни превози на дълги разстояния, стартира своята услуга в България. Автобус, транспорт.    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Aвтобусният гигант FlixBus започва партньорство с превозвача "Карат С", собственост на Миролюб Столарски. Компанията, брандирана в зелено, разработи нискотарифния модел при автобусните превози с амбицията да ги направи конкурентни на скъпите железници в Европа и от 2018 г. има превози и от София. Първият й партньор беше Florentia Bus.

Сега първите обединени автобусни линии в рамките на новото сътрудничество с "Карат С" поемат на път на 1 октомври.

15 връзки от София

В рамките на новото споразумение ще има над 15 директни международни връзки от София, които вече са част и от мрежата на FlixBus, съобщават от компанията. Пътниците могат да избират между дестинации в Австрия и Германия, до градове като Санкт Пьолтен, Линц, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт, Кьолн, Дюселдорф, Дортмунд, и др.

Билетите вече са в продажба на сайта на Flixbus и през мобилното приложение и в близо 30 хил. офлайн точки в Европа. По-късно през октомври се очаква и допълнителни дестинации до Чехия. Цената на билета от София до Мюнхен на 3 октомври например е 138 евро с прекачване. А от София до Варшава на 17 октомври - 73 веро.

Засега автобусите на "Карат С" ще запазят оригиналното си брандиране, но ще имат стикер "В сътрудничество с FlixBus", за да могат да бъдат по-лесно разпознаваеми.

Европейската компания

FlixBus започва да развива транспортната си услуга през 2013 г. в Мюнхен. Start-up идеята се оформя няколко години по-рано от трима партньори - Йохен Енгерт, Андре Швамлейн и Даниел Краус. Обмислят се всякакви варианти за бизнес - едно от условията е бизнесът да не е само в технологичен, а да създаде реален продукт.

Едно от най-важните решения за партньорите е какви да са автобусите - под наем, на лизинг или да се работи с партньори. Спират се на последната опция, като голям брой малки автобусни компании започват да се включват към мрежата на FlixBus и да ребрандират в разпознаваемото зелено автобусите си.

По време на седемте си години на работа, FlixBus изгражда сътрудничество с 500 партньори в световен мащаб и успява да създаде най-голямата междуградска автобусна мрежа в Европа.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар