🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Последният рунд финансиране оцени Deliveroo на 7 млрд. долара

Британският доставчик на храна си осигури 180 млн. долара от инвеститори

Deliveroo ще направи първично публично предлагане до няколко месеца
Deliveroo ще направи първично публично предлагане до няколко месеца
Deliveroo ще направи първично публично предлагане до няколко месеца    ©  Reuters
Deliveroo ще направи първично публично предлагане до няколко месеца    ©  Reuters
Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Британската компания за доставка на храна Deliveroo обяви, че си е осигурила още 180 млн. долара от съществуващи инвеститори, включително от миноритарния акционер Amazon. Последният рунд финансиране оценява бизнеса й на 7 млрд. долара, съобщава Reuters. Deliveroo ще направи първично публично предлагане до няколко месеца, като се очаква то да е най-голямото на борсата в Лондон за последните три години.

"Тази инвестиция ще ни помогне да продължим да правим иновации, да разработваме нови технологични инструменти в подкрепа на ресторантите, да осигурим на колоездачите и мотористите повече работа и да разширим избора за клиентите", каза основателят и изпълнителен директор на Deliveroo Уил Шу.

Британският регулаторен орган по конкуренция одобри преди две години покупката на Amazon на 16% от акциите на Deliveroo, отхвърляйки възраженията на местните конкуренти Just Eat Takeaway и Domino's Pizza. Не се очаква участието на интернет гиганта да се увеличи в резултат на участието му в последния кръг на набиране на средства, воден от американските инвеститори Durable Capital Partners и Fidelity Management & Research.

Deliveroo оперира в 12 държави, най-вече в Западна Европа, но също така в Австралия, Хонконг, Сингапур и Обединените арабски емирства. От компанията не посочват колко е вложил всеки инвеститор в последния кръг на финансиране, осигурил й 180 млн. долара за разширяване на бизнеса.

Все още няма коментари
Нов коментар