🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Приходите на Reddit скачат с 48% след дебюта ѝ на Nasdaq

Акциите на компанията се повишиха с 15% заради по-високи продажби и активни дневни потребители

Главният изпълнителен директор на Reddit Стив Хъфман при дебюта на компанията на NASDAQ
Главният изпълнителен директор на Reddit Стив Хъфман при дебюта на компанията на NASDAQ
Главният изпълнителен директор на Reddit Стив Хъфман при дебюта на компанията на NASDAQ
Главният изпълнителен директор на Reddit Стив Хъфман при дебюта на компанията на NASDAQ
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Акциите на Reddit се повишиха с 15%, показват първите тримесечни отчети на платформата, публикувани след като беше листната на Nasdaq в края на март в едно от най-големите първични публични предлагания (IPO) за тази година.

Приходите на компанията за първото тримесечие на годината са се повишили с 48% на годишна база, като достигат 243 млн. долара спрямо очаквания на анализатори от около 212 млн. долара. През текущото тримесечие, приключващо през юни, Reddit прогнозира приходи между 240-255 млн. долара в сравнение с оценка на анализаторите за приходи от 227.6 млн. долара.

Въпреки ръста на оборота през първите три месеца на годината Reddit отчита значително увеличение на нетната загуба, която достига 575 млн. долара спрямо 60.9 млн. долара през същия период на миналата година. Според компанията тези загуби са "в резултат от разходите за първичното публично предлагане", като посочва, че коригираните приходи преди лихви, данъци и амортизация са в размер на 10 млн. долара спрямо загуба от 50.2 млн. през същия период на миналата година.

В опит да диверсифицира източниците си на приходи в началото на годината платформата сключи сделка с Google на стойност 60 млн. долара, за да лицензира съдържанието си за обучение на AI моделите на компанията. Reddit съобщи в регулаторно заявление от началото на годината, че е сключила споразумения за лицензиране на данни на обща стойност 203 млн. долара и очаква те да генерират приходи от поне 66.4 млн. долара през тази година.

"Мисля, че следващият най-голям бизнес модел за нас е това, което наричаме потребителска икономика, т.е. потребителите печелят пари от други потребители в Reddit", заяви Стив Хъфман, главен изпълнителен директор на Reddit в интервю, цитирано от Bloomberg. Платформата също така планира да увеличи приходите си, като разшири дейността си в чужбина и превежда публикациите на други езици, добавя той.

Цената на акциите на Reddit се повишиха с близо 15% след затварянето на Nasdaq, приключвайки деня на ниво от почти 57 долара. Това е най-високата им стойност от края на март насам, след като достигнаха пик от 65 долара през първите дни след IPO-то на компанията.

4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар