🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Thales преговаря да купи Cobham Aerospace за 1.1 млрд. долара

Cobham произвежда антени, предаватели, системи за управление на цифрово аудио и радио и пасивни антени

Със сделката Thales ще промени правилата на играта на много атрактивния и бързо развиващ се пазар на комуникации.
Със сделката Thales ще промени правилата на играта на много атрактивния и бързо развиващ се пазар на комуникации.
Със сделката Thales ще промени правилата на играта на много атрактивния и бързо развиващ се пазар на комуникации.    ©  Reuters
Със сделката Thales ще промени правилата на играта на много атрактивния и бързо развиващ се пазар на комуникации.    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Френската технолотична група Thales Group обяви, че е започнала преговори за придобиване на Cobham Aerospace Communications, доставчик на комуникационни системи за пилотски кабини, за 1.1 млрд. долара. С придобиването на AeroComms тя цели да засили портфолиото си в областта на авиониката - електронните системи, използвани в летателните апарати. Очаква се Cobham да генерира приходи на стойност около 200 млн. долара през 2023 г., добавят от Thales.

"С придобиването на Cobham Aerospace Communications и нейния висококвалифициран екип от експерти в областта на авиокосмическите комуникации и в комбинация с нашите собствени експерти в областта на критическата авиониката, Thales ще промени правилата на играта на много атрактивния и бързо развиващ се пазар на комуникации и свързаност в полза на по-устойчивото бъдеще на авиокосмическата индустрия", заяви Яник Асуад, изпълнителен вицепрезидент по авиониката в Thales.

"Това придобиване отразява успешната трансформация на Cobham Aerospace Communications през последните години под собствеността на Advent. Значителните ни инвестиции в научноизследователска и развойна дейност през последните години допълнително затвърдиха позицията ни на водещ играч на нашите пазари, като през тази година вече бяха спечелени редица нови договори", заяви Никола Бонле, главен изпълнителен директор на Cobham.

"Считаме, че това придобиване е положително за Thales, с разумна цена на придобиване", казват анализатори на Jefferies, цитирани от Reuters.

Очаква се сделката да генерира средносрочен двуцифрен годишен ръст за Thales и да има положително въздействие върху маржовете на компанията. Компанията добавя, че придобиването ще увеличи доходността на акция през първата година след приключването на сделката и ще доведе до синергии на текущите приходи в размер на около 40 млн. долара годишно.

Цената на сделката ще бъде платена в броя и придобиването се очаква да приключи през първата половина на 2024 г., заявяват от Thales.

Все още няма коментари
Нов коментар