НА ЖИВО от 09:00 ч.:
Среща на бизнеса от Черноморието

Започва второто издание на предприемаческата програма на Endeavor

Крайният срок за кандидатстване в Dare to Scale е 21 юни

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Международната предприемаческа организация Endeavor започна набиране на кандидатури за второто издание на стартъп програмата Dare to Scale, организирана в партньорство с Пощенска банка, софтуерната компания "Софтуер груп" и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

В Dare to Scale могат да се включат компании от различни сектори, като сред условията за участие е бизнесът им вече да е установен на пазара и да е на фаза разрастване. Сред изискванията също са бизнесите да са реализирали оборот между 200 хил. лв. и 10 млн. лв. за 2019 г., да имат по-малко от 150 служители и централата им да е в България. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн форма за кандидатстване най-късно до 21 юни. Компаниите, одобрени на първия кръг от подбора, ще преминат през интервюта. Подобно на първото издание, одобрените участници ще трябва да заплатят такса в размер на хиляда евро.

Инициативата Dare to Scale е с продължителност четири месеца и започва през септември в София. Тя има за цел да помогне на участниците да развият проектите си чрез обучения и менторски сесии в областта на маркетинга, продажбите, бизнес управлението и набирането на капитал. Сред менторите във второто издание на програмата ще бъдат членове на мрежата на Endeavor и бизнес лидери, като всяка компания ще има индивидуален ментор според естеството на бизнеса им. Програмата традиционно ще завърши с т.нар. Demo Day, в рамките на който участниците ще представят проектите и напредъка на бизнеса си.

В първото издание на Dare to Scale кандидатури за участие подадоха общо 35 стартиращи компании, като 24 от тях стигнаха до първия етап на подбора. Общо 10 млади фирми бяха избрани да се включат в инициативата, като половината бяха с IT и софтуерни бизнеси, две в областта на продажбите на дребно, също толкова в производството на храни и една в сектора на услугите. Общо 40% от всички приети тогава предприемачи пък бяха жени.

Все още няма коментари
Нов коментар