Puzl CowOrKing се разраства и ще предлага работни места за големи компании

Нови 350 работни места ще бъдат поетапно достъпи до началото на следващата година

Oбщата инвестиция в новия проект е в размер на 1.5 млн. лв.
Oбщата инвестиция в новия проект е в размер на 1.5 млн. лв.
Oбщата инвестиция в новия проект е в размер на 1.5 млн. лв.    ©  Надежда Чипева
Oбщата инвестиция в новия проект е в размер на 1.5 млн. лв.    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Едно от най-големите споделени работни пространства в България Puzl CowOrKing обяви поредното си разширение. Нови 350 работни места ще бъдат достъпни поетапно до началото на следващата година. Този път те ще бъдат насочени към големи компании и корпорации от IT сектора, като общата инвестиция в новия проект възлиза на 1.5 млн. лв.

Нова концепция

Новото пространство на Puzl CowOrKing ще се помещава отново в бизнес център "Витоша", но за първи път мястото ще предлага офиси за компании с над 50 служители. Разширението на пространството ще се случи на три етапа. През август ще отвори първата зона с капацитет 70 работни места, като единствено тя ще предлага и индивидуални работни места. Паралелно, в рамките на следващите 4 месеца, екипът ще работи върху обособяването на нови 90 работни места. Те вече са наети от голяма IT компания, която ще се нанесе в началото на октомври. От Puzl CowOrKing не уточняват кой е първият наемател в разширението, тъй като договорът е в процес на подписване.

В началото на следващата година ще бъдат обособени още 4 модулни помещения, които ще бъдат с капацитет между 50 и 100 човека. Така от 2021 г. работните места в Puzl CowOrKing ще се увеличат до общо 1000. "Всички те ще бъдат изградени по вече наложените ни стандарти и ще има споделени зали за срещи, места за разговори, зони за почивка, кухни и общи помещения", коментира пред "Капитал" Петя Липева, главен навигатор в Puzl CowOrKing. Цената на работно място ще бъде 141 евро на месец, като по думите на Липева това представлява с около 15% по-малко в сравнение с наемните цени в сграда от клас А.

Пространството до момента

Това е седмото и най-голямо разширение на Puzl CowOrKing от създаването му преди пет години. Споделеният офис се помещава в две сгради в бизнес център "Витоша", като последното разрастване на пространството беше миналата година с откриването на коуъркинг кафене Puzl CoCafé.

В края на 2019 г. пък екипът обяви първата си локация в чужбина. С инвестиция между 15 и 20 млн. евро тогава от Puzl CowOrKing разказаха пред "Капитал", че разглеждат две локации в Будапеща с обща площ от 12 хил. кв .м. В резултат на пандемията от коронавирус обаче от екипа обявиха, че проектът за разрастване в чужбина е временно забавен. Очакванията им се работата по пространството в Будапеща да се възобнови в края на лятото.

Все още няма коментари
Нов коментар