🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Eleven инвестира 250 хил. евро в британския стартъп SuperOkay

Общото вложение е 400 хил. евро, а българският фонд е водещ инвеститор

SuperOkey е основана през 2018 г. от румънските предприемачи Мария Константинеску и Раду Сеука.
SuperOkey е основана през 2018 г. от румънските предприемачи Мария Константинеску и Раду Сеука.
SuperOkey е основана през 2018 г. от румънските предприемачи Мария Константинеску и Раду Сеука.    ©  SuperOkey
SuperOkey е основана през 2018 г. от румънските предприемачи Мария Константинеску и Раду Сеука.    ©  SuperOkey
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Българският фонд Eleven води първия инвестиционен рунд на британската софтуерната копания с румънски основатели SuperOkay. Общото вложение е в размер на 400 хил. евро, от които 250 хил. евро са осигурени от Eleven. В рунда участва още румънският фонд RocaX и малка група бизнес ангели. Това е първата от няколко инвестиции в компании от региона, които Eleven затваря в момента.

По-добро планиране

SuperOkay е основана през 2018 г. от румънските предприемачи Мария Константинеску и Раду Сеука, но бизнесът е базиран във Великобритания. Те разработват софтуерно решение, насочено към дигитални агенции, софтуерни студиа и фрийлансъри, които често се сблъскват с проблема да координират едновременно различни проекти. Платформата SuperOkay помага за по-лесното организиране на работата на специалистите, връзката с клиентите им и проследяване на проектите.

В платформата агенциите могат да създадат собствено портфолио и да посочат цени за услугите си, с които да се представят пред потенциални клиенти. В SuperOkay клиентите от своя страна могат да създават задания, да проследят работата по тях и при необходимост да дават допълнителни уточнения. Целта на софтуера е да спомага за по-добро планиране на различни проекти и улесняване на комуникацията между изпълнител и клиент.

"Предприемачите добре познават проблемите на своите клиенти. Вярваме че с нашия опит сме в добра позиция да помогнем на бизнеса да се развие и споделяме визията, че SuperOkay може да стане ценен инструмент в цикъла на разработка на софтуер", коментира пред "Капитал" Васил Терзиев, управляващ Партньор в Eleven. За малко повече от две години от началото на бизнеса, SuperOkay работи вече с над 60 агенции, които тестват продукта.

Първа инвестиция

До момента румънската компания е развивала бизнеса си изцяло със собствени инвестиции. С 250 хил. евро, от вложени общо 400 хил. евро., Eleven води първият инвестиционен рунд на SuperOkay. Българският фонд ще има представител в борда на директорите на компанията. По думите на Терзиев SuperOkay ще насочи свежия капитал към развиване на капацитета за продажби и разширяване на екипа по поддръжка на клиентите на софтуерното решение. "Откъм продуктово развитие, ще бъдат създадени допълнителни функционалности, които да покриват по-широк кръг от нуждите и процесите в софтуерни компании, които имат между 50-100 разработчици", допълва той.

От Eleven разглеждат активно млади компании от региона. По думите на Терзиев SuperOkay е първата от няколко инвестиции в стартъпи от съседни държави, които фондът затваря в момента. "Преобладават проекти от Югоизточна Европа и за разлика от последните две години чисто българските проекти близо до инвестиция от наша страна са по-малко", казва още той.

Все още няма коментари
Нов коментар