🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Шест млади компании станаха част от финтех програмата на Visa и фонда Eleven в България

Третото издание на инициативата се разраства и се проведе също в Турция и Гърция

Екипът на Eleven по програмата
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Общо шест стартиращи компании са част от третото издание на инициативата Visa Innovation Program в България, организирана в партньорство с фонда за рискови инвестиции Eleven. Целта на програмата е да подпомогне развитието на финтех бизнеси в региона. Затова тази година освен в страната Visa Innovation Program се провежда също в Гърция и Турция, където бяха избрани по шест компании, които да станат част от инициативата.

В програмата с продължителност пет месеца са кандидатствали общо 190 млади финтех бизнеса от цяла Европа. От тях са избрани 18-те най-перспективни компании, които през следващите месеци ще преминат през редица менторски сесии и уъркшопове за развитие на идеите им. Целта е в края на Visa Innovation Program участниците да са доказали концепцията на продукта или услугата, която разработват. Те ще имат възможност да получат достъп до клиенти и банки от мрежата на Visa, през които да тестват разработките си, както и да представят идеите си на различни фондове.

Участници в българската програма

Част от третото издание на програмата на Visa в България с партньорство в Eleven е стартъпът Evostro. Той е базиран във Великобритания и предлага услуга за банкиране в чужбина за традиционните банки.

Украинско-британската млада компания Fondy пък разработва платформа за разплащания, насочена към онлайн бизнеси, с помощта на която могат да проследяват целия цикъл на продажбите.

Част от програмата е и румънската Finqware, която свързва банки и компании в региона през платформа, базирана на отворено банкиране. От северната ни съседката е и стартъпът Frisbo, който разработва решение за изпълнението на доставки за онлайн магазини.

Българката млада компания, част от Visa Innovation Program е страната, е Rilla. Екипът разработва приложение за управление на лични финанси. Полската Tap2Pay пък предоставя услуга за разплащане през всички дигитални канали.

Компаниите, част от програмата в Турция:

- FineDine

- Fintegre

- HASO

- Norma

- Paratic

- SoliPAY - Utarit

Компаниите, част от програмата в Гърция:

- Finloop

-Parkadoro

- Roadcube

- Wealthyhood

- Woli

- Welcome Pickups
Все още няма коментари
Нов коментар