🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Програмата за млади предприемачи ABLE Activator отново набира кандидати

Желаещи до 35-годишна възраст могат да представят идеите си до 15 януари

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

За четвърти път Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) организира предприемаческата си програма ABLE Activator. В нея могат да се включат студенти или професионалисти до 35-годишна възраст. Програмата цели да развие практическите знания на млади предприемачи с шестседмично обучение за това как се стартира собствен бизнес, осигурявайки на участниците си достъп до ресурси в предприемаческата екосистема.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 януари, а програмата ще започне на 25 февруари. Желаещите да се включат в ABLE Activator могат да го направят, като попълнят онлайн формата за записване на сайта на инициативата.

Повече за програмата

Общо 30 от кандидатствалите екипи ще бъдат допуснати до участие срещу такса от 590 лв. Част от участниците, например студенти, ще имат възможността да кандидатстват за пълно опрощаване на сумата. Задължително условие е кандидатите да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Лектори в ABLE Activator ще бъдат представители на българската и международна стартъп екосистема, както и доказали се бизнес лидери.

ABLE Activator е с продължителност шест седмици, като занятията ще се провеждат от петък до неделя. Специални събития се предвиждат всяка сряда, на които участниците ще имат възможност да се запознаят с историите на успешни български предприемачи и да посетят различни стартиращи компании.

Към момента събитието е планирано да се проведе изцяло на живо, като според организаторите, това е най-добрият начин за учене и разработване на бизнес идея. Въпреки това имат готовност да преминат към дигитално провеждане при необходимост.

По време на обучението ще бъдат покрити общо шест модула, сред които "Лидерски потенциал и предприемачество", "Генериране на идеи и формиране на екипи", "Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите", "Бизнес модел, ценообразуване и встъпване на пазара" и "Маркетингова стратегия, продажби и преговори". В края на програмата участниците ще представят бизнес проектите си на т.нар. Demo day. Церемонията по връчването на сертификатите ще се състои във финалния модул на програмата. Завършилите ABLE Activator ще станат част и от асоциацията ABLE.