🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Дигитални модели: Поверителност, комуникация на работа, домашна болница

Кои са новите технологични иновации от тази седмица

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

//сигурност

Помощ със спазването на рамките за поверителност

Съответствието с рамки за поверителност и сигурност като Общия регламент относно защитата на данните (GDPR) се превърна в централен компонент за огромна част от бизнеса и създаването на доверие от страна на клиентите. Освен за тях спазването на подобни изисквания е изключително важно и за регулаторите. Това е и причината Laika да навлезе в бизнеса с подпомагане на компании в тази сфера. Стартъпът обяви приключване на инвестиционен рунд от серия С, като той носи 50 млн. долара на младата компания. Средствата ще бъдат насочени към подобряване на платформата й, която вече се използва от над 500 клиенти. Тя осигурява интеграции за около 100 различни софтуерни пакета за измерване на това как клиентското съответствие се подрежда в тях, с инструменти, включително интегрирани одити, тестове за проникване и въпросници за сигурност.
//свързване

Комуникация с работниците, които не са на бюро

Проучване на Кевин Спейн от Emergence Capital показва, че близо 80% от глобалната работна сила са без бюро и не работят от фиксирано базирано на офис местоположение. Най-често тези работници са в сферата на хотелиерство, търговия на дребно, производство, логистика, здравеопазване. Това може да направи комуникацията с даден служител значително по-трудна, като Beekeeper иска да разреши именно този проблем. Основан в Швейцария през 2011 г., платформата на стартъпа представлява комбинация от инструменти за поддръжка на съобщения, анкети, видео- и гласови чатове, чатботове с често задавани въпроси, автоматизация на работния процес, планиране на смени, документи, формуляри и др. Beekeeper също пакетира анализи, за да обслужва мениджърите с показатели около ангажираността. Компанията е завършила инвестиционен рунд от серия С, който носи 81 млн. долара. Кръгът е бил воден от EGSB, с участието на Kreos Capital и Energize.
//здравеопазване

Болнично лечение вкъщи

Болниците са един от най-ключовите обекти за хората. Болничните грижи обаче не идват без затруднения, като както видяхме по време на пандемията, може да се стигне до ситуация, в която да няма кой да прегледа и да се погрижи за голям брой хора. Модернизирането на болничните услуги и дигитализирането на колкото се може по-голяма част от тях е едно от ключовите предизвикателства за бранша в следващите години. Speedoc иска да е от водещите сили в това движение, като базираният в Сингапур стартъп предлага телемедицински консултации, посещения на лекар и сестра на място, виртуални болнични отделения и повикване на линейка. Услугите се предлагат в общо девет града, включително осем в Малайзия. Компанията събра 28 млн. долара финансиране преди Серия B. Кръгът включваше Bertelsmann Investments, Shinhan Venture Investment и Mars Growth. Speedoc ще използва новото си финансиране за разширяване в Югоизточна Азия, особено в градове, където има недостиг на здравни специалисти.
Все още няма коментари
Нов коментар