Дигитални модели

Кои са новите дигитални иновации от тази седмица

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

//Дистанционна работа

Търся си работа отдалеч

Коронавирусът е тук, за да остане - и дори да не остане, някои последствия от него ще останат за доста дълго време. Никоя тенденция за момента не се оказва по-голяма от тази за масова дистанционна работа, особено сред професии като софтуерни разработчици, графични дизайнери и други от "икономиката на знанието". За да бъдем честни, тази тенденция съществуваше и преди коронавируса. Тя поражда проблеми и за работодатели, и за служители - проблеми, които стартъпът Turing се опитва да реши. Нeотдавна Turing набра 14 млн. долара в сийд инвестиция. Фирмата решава проблемите от двете страни: компаниите, които искат да наемат повече специалисти дистанционно, но срещат висока конкуренция и трудна оценка кой от кандидатите си заслужава; както и специалистите, които работят далеч от физическите офиси на компаниите и не знаят накъде точно да се насочат.
//Роботика

Има ли пилот в мотокара

Всички говорят за бъдещето и автономните коли, но може би е време да поговорим и за настоящето и автономните мотокари. Fox Robotics, стартъп в сферата на роботиката и изработването на безпилотни машини, набра 9 млн. долара, с което увеличи общото си финансиране до 13 млн. долара. Целта на Fox Robotics е толкова проста, колкото и сложна: пълна автоматизация на складовете, дори отвъд това, което е постигнала за момента Amazon в това начинание. Освен малки роботи, които да се грижат за микрооперациите, Fox Robotics залага на технология за безпилотно управление на мотокари, които да се справят бързо с по-големите задачи, които за момента изискват човешка намеса. Според компанията нейната технология може да увеличи продуктивността в складовете два до три пъти.
//Колаборация

Виж каквото аз виждам

Повече дистанционна работа означава повече нужда от решения за такава - не само за видеоразговори или наемане на служители, без те да са пред теб, но и обща работа по проекти. MURAL, вече порасналият стартъп за визуална колаборация между хора, обяви огромен рунд на финансиране на стойност 118 млн. долара, по-малко от година след набирането на друга серия инвестиране за 23 млн. долара. MURAL очевидно е сред печелившите компании в пандемията, като според самата фирма растежът и на приходите, и на ползването на нейните продукти се е ускорил, което основателно води до още по-голям интерес сред инвеститорите. Технологията на компанията позволява различните членове в един екип да планират заедно, да работят по даден файл по едно и също време, както и да използват вграденото приложение за видеоразговори.
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    vqy46622290 avatar :-|
    vqy46622290

    Сейчас технологии очень сильно развиваются, и пользовали начали их применять в повседневной жизни. Например, есть приложения Париматч для телефонов https://bkparimatchbet.ru/o-bettinge/strategiya-stavok.html и много стратегий ставок.

    Нередност?
Нов коментар