НА ЖИВО от 09:00 ч.:
Среща на бизнеса от Черноморието

Paysafe отваря офис за 200 души във Варна

Най-голямата софтуерна компания в страната вече има над 1300 служители

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Най-голямата софтуерна компания по приходи в България - Paysafe, обяви, че отваря нов офис във Варна. В него трябва да работят 200 души, като това е първият офис извън София за компанията за дигитални разплащания. Целта е офисът да бъде отворен през пролетта на 2021 г., като той, изглежда, няма да бъде напълно традиционен офис с фиксиран брой служители, а в него ще могат да работят и служители от София, когато поискат - предполагаемо основно през лятото.

Офисът ще бъде с площ 1600 кв.м и ще се намира в бизнес сградите Varna Towers, където наематели са и други компании от сектора като DXC Technologies и Concentrix. Новината има и любопитен ъгъл, защото повечето IT компании в момента работят дистанционно заради коронавируса и няма изгледи това да се промени. От Paysafe казват, че ще продължат да бъдат гъвкави по отношение на начина, по който работя и откъде работят, но и че "вярваме във важността на физическото работно пространство като място за творчески срещи, сътрудничество, общуване и обмен на знания".

"В България вече имаме над 1300 служители и ще продължим да се разрастваме. Решението ни да отворим втори офис в България, който да бъде разположен във Варна, съвпада с непрекъснатия ни растеж", коментира пред "Капитал" Елена Димова, HR директор в българското звено на Paysafe.

За 2019 г. дружеството "Пейсейф България" отчита над 186 млн. лв. приходи и над 11 млн. лв. печалба, което я прави най-голямата технологична компания в България според класацията на "Капитал" К100. Paysafe е базирана във Великобритания и разработва разплащателни решения, като в България се намира над една трета от общия брой служители по света.

Към Варна и към борсата

"Варна е сред най-добре представящите се градове в икономическо отношение и е втори по преки инвестиции в страната след София", коментира още Димова за избора за първи офис извън столицата. "Направихме обширно проучване на пазара на труда в града и вярваме, че там ще имаме достъп до отличен набор от специалисти. Не на последно място, три от университетите в града предлагат специалности в сферата на IT и инженерство."

Paysafe вече е обявила някои свободни позиции за офиса във Варна. Те са предимно за софтуерни разработчици и специалисти по поддръжката на продуктите на компанията. Най-голямо е търсенето за IT специалисти в сферата на Java, Android и iOS приложения, както и за обслужване на клиенти с английски, немски, руски и френски език.

От компанията казват, че коронавирусът е довел до ускоряване на растежа на дигиталните разплащания и че очакват тези промени да са за постоянно. "Това, в което можем да сме сигурни, е, че няма връщане към традиционното потребителско поведение", казва още Димова.

Междувременно глобалната Paysafe се подготвя да стане публична компания на борсата в Ню Йорк. В началото на декември тя обяви сливане с дружеството със специална цел Foley Transimene Acquisition Corp, което вече е листвано. Новата компания ще продължи да използва името Paysafe. Групата и преди е била публична - между 2004 и 2017 г., на борсата в Лондон, преди да бъде придобита от Blackstone и CVC Capital.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар